fredag 22 november 2019

Separera eller inte

För dig som vill kämpa: – Här tror jag man måste vara ganska tuff och ställa krav. Man måste inte bara göra det för sin partners skull, utan även för sin egen. Jag är absolut inte emot skilsmässor.


Lever man i en fysiskt eller psykiskt destruktiv relation ska man givetvis slänga sig på dörren fortast möjligt. Och har man träffats tidigt i livet, är det inte säkert att man ska ha samma partner tills man dör vid 85.

Ibland kan jag fantisera kring att bo själv, men sen tycker jag så synd om vår lilla dotter om hon skulle få separerade föräldrar. Hur vet man om det är slut. Ska man gå på sin magkänsla. Snälla hjälp mig att komma fram till något. Detsamma gäller parrelationen.


Låter ni bli att agera eller agerar alldeles försent återstår kanske bara separation som en möjlig lösning. Om du känner att du har tankar om att dö så kan du inte bara fortsätta så här utan du bör ringa omgående och få hjälp.

Nedan finner du journr vid akutbehov. Gå inte längre på detta sätt. Det handlar inte längre om att separera eller inte , det handlar om dig och ditt liv. Din lägenhet är, som du beskriver det, inte anskaffad för gemensam användning och kan aldrig bli föremål för bodelning enligt sambolagen. Ta hjälp, för det finns hjälp!


Att ni får gemensamma barn förändrar inte den saken. Bittert att han inte tidigare var villig att jobba på problemen, inte ens se sin del i dem. Nu känner jag att jag inte vet om jag vill lägga tid och kraft på det.


Det känns ganska skönt att vara för sig själv och göra hur man själv vill faktiskt… Trodde inte för några månader sedan att det skulle kännas så redan. Det går inte riktigt att separera de två aspekterna. Men man måste separera innehållet i de olika kanalerna.


Ledamöterna hänvisar till ett symposium samt två regionala studier som knappast kan separera kausalitet från korrelation. Bankerna ska genom lagstiftning tvingas separera sin verksamhet i två delar. Vilket leder till att den som inte blir involverad känner sig överkörd. Ni lever som skilda fast ni inte är det.


Du känner att det gör detsamma om din partner är me eller inte.

Din partner har inte längre någon betydelse i ditt liv. Ni ger inte varandra bekräftelse. I samtalen kan ni få stöd i frågor som rör barnets vårdna boende och försörjning.


Myndigheten för Familjerätt och Föräldraskapsstöd (MFoF) har en folder som beskriver vad samarbetssamtal är. Att man slutar ställa frågor till varandra. Tänker att ”jag orkar inte med dig, eller orkar inte lyssna på dig”. Det är i de lägena människor går isär, säger Anders Nyman. Fingrar och tår som inte är separerade - syndaktyli.


Barn som föds med syndaktyli av fingrar behöver opereras eftersom det påverkar fingrarnas och händernas funktion och tillväxt. Man häller i blandningen man vill separera i tratten och låter vätskorna bilda två eller flera skikt. Därefter öppnar man kranen och tappar av skikten ett efter ett. Observera att korken på separertrattens ovansida inte får sitta i eftersom det då bildas ett undertryck vilket leder till att separationen inte kan genomföras.


Fly inte från det du känner genom att skuldbelägga någon av er, eller använda mat, alkohol eller annat för att döva känslorna. Lös istället upp dem genom att möta dina känslor. Försök att känna känslan i kroppen rent fysiskt. Hur hjärtat bultar, tårarna bränner bakom ögonlocken eller det bultar i tinningarna.


Om ni ännu inte helt har bestämt er för att separera kan ni få stöd i familjerådgivning. Familjerådgivningen kan ge stöd om någon av er funderar över separation, om ni har bestämt er eller om ni redan har separerat. Samäganderätt regleras av samäganderättslagen och ingår inte vid en bodelning.


Alla kommuner erbjuder sådana samtal. Hur stor del var och en äger beror på hur mycket som betalats eller om de har kommit överens om annat. Denna lag är inte speciellt utformad för att gälla sambor, men den omfattar de saker som köps gemensamt och som faller utanför sambolagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg