torsdag 14 november 2019

Underlagspapp

Underlagspapp

Rullen innehåller drygt 10msom täcker en yta av 85m2. Produkten är ångtät, vilket betyder att utrymmet bakom alltid måste vara ventilerat. Traditionellt har man använt tre pappsorter vid under- lagstäckning. Trebolit 1klarar taklutning ned till 3°. Ej godkänd under takpannor.


Yttakpapp är en typ av takpapp som används som toppmaterial på taket. Det finns också en papp som läggs under ytskiktet, som kallas för underlagspapp. MONTERING Montering sker med mekanisk infästning (varmgalvaniserad pappspik min. x mm eller x mm) och ev. Pappen kommer generellt på rulle och rullas ut i våder på taket, den fästs i taket med hjälp av pappspik och våderna fogas samman med ett särskilt lim, många fabrikat har även lim integrerat längs kanten på pappen. Används vid dold spikning.


Det är viktigt att välja rätt material när det kommer till takunderlag. Med Icopal kan du hitta rätt takunderlag så att du kan skydda ditt tak i alla väder. P-märkt och typgodkänd vattenavledande underlagspapp för yttertak med träunderlag.


Första våden Om vinkelränna finns, se även sidan 10. Spara tillräckligt vid gav - larna för att kunna. Skriv in din e-postadress så informerar vi dig när produkten finns att köpa på webben. Kontrollera din e-postadress. Monteringsanvisning Spikning utföres i sicksack eller enkel rad med varmförzinkad pappspik minst 8x20.


Max spikavstånd mm. Våder läggs med minst mm överlapp vid längdskarvar och minst 1mm vid tvärskarvar. Alltid hög kvalité till ständigt lågt pris.


Byggbranschens nöjdaste kunder. Stora byggvaruhus med Drive-in. Kan någon förklara varför man skall ha underlagspapp under ytpapp? Skulle det inte räcka bara med ytpapp? Vad menar dom med frilagd kant?


Risken för att takpappen spricker är minimal, om du bara har lagt den rätt med underlagspapp och ytpapp. Blir taket otätt blir det runt hinder, profiler och liknande. Du måste därför se till att det blir tätt där när du lägger takpappen.


Underlagspapp

Ytan är belagd med sand på ovan- och undersidan. Här hittar du takpapp av god kvalitet och du hittar också de tillbehör som du kan behöva när du ska lägga taket. Takpapp kallas även tjärpapp och består av papp som är impregnerad med en typ av tjära kallad petroleumtjära. Det kan användas som täckning på brädtak men också som underlagspapp under tegeltak.


Här får bra tips och gör det själv instruktioner när du ska lägga takpapp, underlagspapp på taket innan takpannorna. Läs monteringsanvisningarna! Ta alltid bort den gamla pappen för att se konditionen på taket.


Underlagspappen bör inte exponeras för solen vilket försämrar livslängden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg