tisdag 19 november 2019

Semester i polen stränder

Ving säljer resor med charter samt paketresor med hotell och reguljära flyg. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Hitta billigaste resan här. Spanien och Grekland får ursäkta. Europas finaste stränder ligger – tro det eller ej – i Polen.


Längs Östersjöns södra kust, från Swinoujscie till Gdansk och bort till den ryska gränsen, breder mil efter mil av underbara vita sandstränder ut sig.

Men Polen har en annan sida också. I norra delarna av landet hittar du polska rivieran, perfekt för den som vill njuta av en sol- och badsemester, bara en kort och billig flygresa bort. I trestadsområdet Sopot, Gdansk och Gdynia kan du njuta av milslånga stränder , hotell, spaanläggningar, shopping i stora gallerior, mysiga kaféer och restauranger.


Nästan allt till halva priset jämfört med hemma. Hej I år så blir det nog semester i Polen. Jag har sett massa fina bilder på stränder i Polen , vart ligger dom? Det är nära och relativt billigt.


Vi är en familj med barn så vart ska man åka där det finns mycket att göra? I området kring Gdynia, Sopot och Gdansk hittar du mil efter mil av stränder som klassas som några av de bästa i världen.

Vare sig du är den sportiga typen som gillar att vindsurfa, jetsettern som vill leva rivieraliv eller om du vill uppleva en riktigt familjesemester med sol, bad och lek så är Polen perfekt! Sök flyg till Polen 1. Den polska rivieran börjar i kurorten Swinoujscie. Staden är en av Polens turisttätaste och många kommer hit på sparesor och för att njuta av stadens natursköna läge. Alla nakna stränder i Polen är för övrigt blandade stränder.


Både naken , topless eller klädd och även i blandad sammansättning av singlar , par , familjer till grupper av vänner. Du kan faktiskt naken sola överallt , på upptagen stränder går bättre klädd. Polens Riviera är en prisvärd pärla – guide till Gdansk, Sopot och Gdynia. Styr semestern mot den polska kusten med långa vita stränder , god mat och öl och ett rikt nattliv.


För den som vill ta det lilla lugna finns även spaanläggningar och fina golfbanor. Långa vita, finkorniga stränder , små pittoreska orter som ligger som ett pärlband längs kusten. Låter nästan som den karibiska övärlden. Men det handlar faktiskt om den polska Östersjökusten. Ett fynd för svenska semesterfirare som inte vill ge sig alltför långt ut i världen.


Sanden på stranden har sett det mesta. Här utanför Grand Hotel har både Hitler och De Gaulle promenerat. Musik- och konsthögskolan hängde med och drog också med sig det rika nattlivet. Man samlades i källarlokaler, sunkiga barer och på mer eller mindre skumma platser som med åren blev de trendigaste klubbarna.


Fantastisk semester till bra pris.

Sovjet in i Polen från Öst och polen hamnade mitt emellan och förlorade miljoner människor. Boka nu - bestäm dig senare. Polen är långt mer än stereotyperna om kolkraftverk och miljöproblem. Vattnet är lika klart och blått som hos oss.


På många håll är kulturlandskapet böljande med sjöar, lövdungar och ett rikt djurliv. En semester i Polen erbjuder en allsidig resa och även om du inte vill ha variation, så har du möjlighet till det. Det finns hundratals stränder i Polen som du kan avnjuta och om du vill kan du varva detta med Polens fantastiska kulturarv, lokala marknader och prova på nya smakupplevelser från det polska köket. Kanske ni har planerat semesterresan till Polen ? Många av mina svenska vänner känner till norra Polen som erbjuder hav och de fina stränder rund om Gdansk, Kolobrzeg eller Swinoujscie.


Om ni gillar aktiv semester rekommenderar jag er öka till Wisla, dess grannstäder och byar. Ska du resa till Polen i Sommar? Sopot, Polens kanske mest kända sommardestination, har en fantastisk kilometer lång strand med mängder av caféer, restauranger och ett stort aktivitetsutbud. Här är tempot högt under sommarmånaderna. Polen en sann naturjuvel med en spännande, traditionsrik kultur.


Landets kust lockar med långa stränder och bärnstenar, bergen med spektakulära snötäckta toppar och inlandet med skogar fulla av unik flora och fauna och paradisiskt vackra sjölandskap. I Polens städer väntar en magisk atmosfär av forntida prakt och energisk eufori. Vi har varit i Polen förut: över gränsen till Świnoujście på utflykt under en Tysklandsresa, ett annat år rundtur i östra Polen och en badvecka ute vid Krynica Morska. Härlig semester i Swinoujscie i Polen som ligger vid Östersjökusten, vid gränsen till Tyskland.


Båttrafik till hamnstaden från Ystad-Swinoujscie gånger i veckan tar dig till kurorten, och de breda stränderna. Sevärdheter som forten ängeln och Gerhar väderkvarnen och fiskerimuseet. Polens ekonomi är stark och det märks på att de flesta har de senaste bilmodellerna.


Vår gamla Saab 9sticker ut men orkar iallafall ta oss den drygt mil långa kustremsan och väg 1mellan Swinoujscie i väst och Gdansk i öst. Semester i Swinoujscie i Polen !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg