fredag 16 juni 2017

Prata med siri

Vi förhandlar så att du slipper. Om ditt fordon har stöd för CarPlay eller Siri Eyes Free håller du knappen för röstkommando på ratten intryckt och säger sedan till Siri vad du vill ha. På Apple Watch Här är några sätt att prata med Siri på din Apple Watch.


Börjar prata med Siri. Du kan prata med Siri på flera sätt.

Prata med Siri som du pratar med en riktig person. Tell my wife I’m running late”, “Remind me to call the vet”. Siri gör det du säger, hittar information och svarar dig sedan.


Siri lär sig även en hel del om dig. När du pratar med Siri tolkas din röst om till text på skärmen. I lite ljusare grått under ditt kommando står det faktiskt tryck för att ändra, men det är lätt att missa. Om något du säger missförstås, eller om Siri inte förstår vad du vill (ibland är hon ju väldigt petig med hur du uttrycker dig) så kan du trycka på.


Då kommer Siri och funktionen Hej Siri till undsättning.

Om du har telefonen på laddning kan du då säga ”Hej Siri , minuter timer” och vips får du en nedräkning tills kakan är klar (eller vad du nu håller på med ). Mitt problem med siri (ios9) är att när jag frågar henne vad t. Men efter bara 3-sekunder så stänger hon av sig och telefonen går tillbaka till hemskärmen. Skall det vara så här? I ios var siri aktiv tills man stängde av henne på hemknappen. Hur fungerar det hos er andra? Apples röstassistent Siri , för iOS och OS X, på svenska.


Det gör att man prata in sin text istället för att skriva, men ändå få den som skriven text. Jag har elever med läs- och skrivsvårigheter och dyslexi som testat och de är mycket nöjda. Siri är duktig på att förstå svenska, även olika dialekter, och det finns många funktioner som är användbara. Det handlar inte bara om att helt enkelt tala in det du vill ha skrivet.


Det fina med Siri är ju att du i viss mån i alla fall ska kunna använda vardagligt språk och hon ska förstå ändå. I jämförelse med andra marknader, som Tyskland och Storbritannien, kommer lanseringen i Indien ett år senare. Anledningen är att Amazon har använt tiden med språkvetare och utvecklare för att få AI-assistenten Alexa att prata en variant av engelska och hindu, skriver Bloomberg News. Spådam Siri - Direktkod 118. Titta på din Apple Watch eller tryck på skärmen.


Den direkta konkurrenten till Apples Siri kallas ­Assistant.

Den kan ställa följdfrågor och har liksom Siri en ”personlighet” med förmåga att ge putslustiga svar och berätta anekdoter. Assistant har dock en stor nackdel – den pratar inte svenska och finns därför inte förinställd på Androidmobiler som säljs i Sverige. Frugan började helt plötsligt försöka prata med sin telefon ( Siri ) häromdagen när Elin var på besök, och det fick mig att börja fundera på Apple Homekit på svenska.


Tidigare så har ju jag ” pratat lite med Siri ” på min klocka (jag brukar ställa in timer genom att prata med klockan). Jag visste ju att jag hade pengar på kortet. De sa att mina föräldrar skulle prata med kundtjänst, berättar Siri Hejdenberg för Expressen. Hon försökte använda korten en gång till, men inte heller då fungerade de.


Nu kan Siri prata med Hotels. Nästan en fjärdedel av dagens globala resenärer (procent) använder röststyrning för att söka efter och boka resor, enligt Hotels. Mobile Travel Tracker. Men min ursprungliga invändning finns också kvar: Det känns konstigt att prata med sin telefon.


Kanske hade jag använt Siri mer om jag oftare körde bil, men det känns både enklare och snabbare att skriva in ett sms på svenska än att diktera det på engelska. Språkbarriären jobbar Apple bevisligen på att lösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg