torsdag 8 juni 2017

Ägglossning efter p piller

Tester avsedda för hemmabruk. Enkelt, Tryggt och Diskret. Du får inte heller p - piller om du är över år och röker. Då kan mellanpiller eller minipiller vara ett bättre alternativ för dig.


Du kan börja äta p - piller tidigast sex veckor efter din förlossning. Innan sex veckor har gått finns det en ökad risk för att få en blodpropp.

Jag har inte missat tabletter, varit sjuk etc, utan jag känner av detta i princip varje månad. Betyder det att jag får ägglossning som vanligt trots p - pillren ? Man ska ju inte ha ägglossning med p - piller. Tiden till menstruation efter avbruten behandling kan variera, men menstruationen kan förväntas komma tillbaka inom tre månader. Det verkar inte finnas någon skillnad mellan olika typer av kombinerade p - piller vad gäller detta.


När vet man efter att man har slutat med p - piller när ägglossningen kommer igång? För när man duschar sig ren i underlaget så kommer de klumpar. Känner att ägglossningen är på g men får inget utslag på ägglossningstestet (dagar efter första mensen).


Jag har klara och trådiga flytningar och smärtor i nedre magen.

Kombinerade p - piller förhindrar ägglossning hos de flesta kvinnor. När man slutar med p - piller tar det olika lång tid innan ägglossningen kommer igång. Det kan dröja upp till 3-månader. Kvinnor som haft en ägglossning som har fungerat trots att de tagit p - piller , kan bli gravida redan första månaden efter att ha slutat med p - piller. Jag och min man gifte oss för ett par månader sedan och i samband med att vi kom hem efter vår bröllopsresa slutade jag äta p - piller vilka jag har ätit i år.


När det går ca två veckor fick jag lite små mysko flytningar, jag googlade och allt tydde på att det var sådana flyningar som kommer ungefär vid ägglossningen. Jag blev gravid första ägglossningen efter p - piller. Jag tror att jag läst någonstans att pillrernas verkan försvinner ur kroppen efter timmar (därför som man ska ta pillrerna på fasta tider), men sedan så ska kroppen ställas om och fungera normalt det är det som tar tid. Efter abort kan såväl kopparspiral som hormonfrisättande IUD insättas.


P - piller kan ges med start omedelbart efter ingreppet. Skyddet återställt efter dagars p -pilleranvändning. Nu var ditt problem snarast att du inte hade fått tillbaka dina menstruationer efter din förlossning och tydligen hände detsamma efter att du slutat med p - piller.


Detta är inte alls farligt. Så snart börjar p - piller verka. Komplettera med annat preventivmedel den första tiden efter att du har börjat med p - piller , till exempel kondom, för att vara helt säker. Börjar du en annan dag tar det en vecka innan du har fullt skydd.


Du ska därför välja ett annat akut- p - piller än just EllaOne om du redan äter p - piller och har missat ett piller. Välj då istället Norlevo eller Postinor. Biverkningar av akut- p - piller.

Du kan må illa, få huvudvärk och ont i magen efter att du har tagit ett akut- p - piller. Om du vill ha ett dagen efter - piller som kan tas i fem dagar efter ett oskyddat samlag får du det av en barnmorska. Det är inte farligt och brukar gå över efter något dygn.


Ska inte användas som preventivmedel. Många kvinnor kan tyvärr se dagenefterpiller som ett preventivmedel vilket du absolut inte bör göra. Ett dagen efter - piller , eller akut- p - piller , ska endast tas när det skett misstag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg