måndag 26 juni 2017

Förlåta otrohet kyss

Just nu känns det som jag aldrig kommer kunna förlåta min fru lyssna på varann, visa ömhet via beröring, kyssar Man kan förlåta en otrohet men det. Jag är visserligen en hopplös romantiker, men jag tror inte på att förlåta otrohet. Att förlåta är samma sak som att acceptera din partners svekfulla.


Förlåta otrohet kyss

Jag och min kille träffades för ett år sedan. Det började väldigt knackigt. Min fru kysste en annan.


Inte alls säkert att TS fru har en lika i mina ögon skitnödig syn på en liten kyss som TS har. Bättre att göra upp om vad som är ok i relationen innan något händer, vi kan väl säga så mycket att skulle någon vilja ha en relation med mig och ha TS syn på vad som är otrohet skull det bli tack och adjö på en gång. Jag kom på min fru kyssa en annan man, en som jobbar på samma företag som henne dessutom. Hon säger det var ett misstag och att det inte kommer hända igen. Hon har inga känslor för den här mannen heller säger hon.


Men hur kan jag förlåta detta? Jag vill göra det, för jag vill inte förlora henne, men just nu känns det svårt. Men man kan förlåta och man kan reparera. Par som genuint tycker om varandra och är villiga att kämpa tillsammans kan uppleva en starkare koppling, säger Trine till KK. Otrohet är en kris och ingenting kommer att vara helt som det var förut – men med krisen följer också möjligheter.


Du räknar med att ett snedsprång kan inträffa och vet att du skulle förlåta din partner. Bara en sån inställning kan göra att det aldrig blir aktuellt. Stefan säger: Kan man räkna det som otrohet om man råkar kyssa en annan tjej när man är ute och festar om det bara har hänt en gång. Malena Ivarsson säger: Nej det tycker jag inte.


När man är mitt i känslorna tar man ofta förhastade beslut. Det finns också en allmän övertygelse om att det är omöjligt att fortsätta ett förhållandet efter otrohet. Att det inte är något vi kan, eller ens bör, förlåta.


Men otrohet behöver inte per automatik leda till att förhållandet tar slut. I en otrohet hittar du samma mått av drama som i en operaföreställning - passion, hemlighetsmakeri, lögner, skuld och hämndbegär, det menar parterapeuten Esther Perel. Hon har uppnått rockstjärnestatus med sin podcast där hon håller terapisessioner med par, otrohet är ett återkommande tema.


Förlåta otrohet kyss

Otrohet bryter det mest heliga i ett förhållande: förtroende. Att vara otrogen är något oförlåtligt, men många människor hamnar ändå i situationer då de förlåter sina respektive (eller åtminstone försöker de). Det är ofta värt att försöka förlåta , ge personen och förhållandet en ny chans. För det är faktiskt enklare, än vad man kan tro, att förlåta någon man verkligen älskar. Det räcker inte att den ene bestämmer sig för att glömma och förlåta.


Då finns det risk att det bara är den som blivit sviken som får bära på såret och det kan leda till bitterhet. För att relationen ska bli hel igen, måste både den som svikit och den som blivit sviken vara beredd att jobba med det som hänt, och anledningarna till otroheten. Visst, det ÄR svårt att förlåta otrohet , har varit där själv, för oss slutade det med separation efter några år, men jag kan lova att han aldrig mer var otrogen efter det.


Och har nog dessutom lärt sig en läxa inför kommande förhållanden, tror ni inte? Men så blev det ett festligare tillfälle på arbetsplatsen vilket ledde till långa (berusade) samtal och kyssar i skymundan. Skulle tillfälle ha varit, kunde det säkert ha gått längre också. Att gå vidare efter en otrohet kräver tårar och tid.


Oavsett om man väljer att stanna hos sin partner eller separera. Gör pyskologens test och ta reda vilken väg som är rätt. Frågorna är framtagna av psykologen Maria Farm. Jag har sen några dar upptäckt rn viss typ av otrohet från min sambos sida.


Jag väljer att kalla det otrohet även om de bägge hävdar att allt de gjort är att ha pratat. Sen en vecka drygt har jag lyckats DRA ur info fr min sambo att han inte mår bra, han kunde inte svara på vad han vill längre, om han älskar mig. Jag har alltid sagt att jag förmodligen inte skulle kunna förlåta. Sen har han också ofta, när otrohet kommer på tal, försökt att tala för det.


Alltså sagt att man inte behöve göra slut, att otrohet inte alltid är något dåligt osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg