onsdag 7 juni 2017

Ishockey regler 2016

Svensk ishockeys spelregler bygger på det Internationella Ishockeyförbundets (IIHF) motsvarighet, men vissa nationella avvikelser finns. Ett sådant exempel är regeln om att spelare i svensk ishockey ska bära halsskydd. För landskamper och andra matcher som administreras av IIHF finns en separat internationell regelbok. SportMember kan användas för att koordinera och organisera ishockeyföreningar.


Fair play och respekt krävs av alla som utövar ishockey , och det kan bara uppnås genom kunskap om reglerna.

Vid träning, uppvärmning och match är varje spelare skyldig att bära av SIF godkänd hjälm och godkänt halsskydd. Juniorvärldsmästerskapet i ishockey , JVM i ishockey , anordnas årligen av IIHF för nationella ishockeylag för ungdomar under år från hela världen. Toppdvisionens turnering startar vanligtvis i slutet av december, och pågår till början av januari. Supportrarna är viktigast av allt och HockeyAllsvenskan vill uppmärksamma de mest hängivna supportrarna.


Därför kommer för andra. Ishockey tillhör också kategorin bollsport, och likt många andra lagsporter går spelet ut på att göra flest mål. I regel spelas varje professionell ishockeymatch i effektiva spelminuter, uppdelat i tre perioder.

Det är få evenemang som kan skapa ett sådant engagemang för ishockeyn som ett Junior-VM på hemmaplan. Nu är det klart att Mikael Haglund blir JVM-chef för det. Dansk ishockey har fået en flot anerkendelse af talentarbejdet og placeringen på top på verdensranglisten. Det skriver Danmarks Ishockey Union på sin hjemmeside. U16-landsholdet har nemlig fået en plads ved Youth Olympic Games – eller bare Ungdoms-OL – der afvikles i Lausanne i Schweiz i dagene 10.


Spela de bästa Ishockey Spel online på Spelo. Vi erbjuder de coolaste Ishockey Spel för alla. Regeln är att när huvuddomaren har tagit ner sin arm och vi blåser i pipan ska det vara max fem sekunder till pucken är i isen. Samtidigt är det vissa förutsättningar där.


IIHF, og det egentlige VM (tidl. A-VM) skal afvikles i perioden 29. Moskva og Sankt Petersborg i Rusland.


Sveriges herrjuniorlandslag i ishockey , Juniorkronorna, Team 2 är Sveriges juniorlandslag i ishockey för spelare under år. It was held from September to September at the Air Canada Centre in Toronto, Ontario. Vinnaren av den hockeyallsvenska finalen möter lag från SHL och playoff-segraren möter lag från SHL i bäst av sju matcher.


SHL-lagen har hemmaplansfördel. Spelschema: Match 1: lördag mars, kl.

I ishockey spelar två lag med spelare vardera mot varann i tre perioder om 20. Seriebestämmelserna bestäms varje år av respektive region och distrikt. I seriebestämmelserna hittar du även vad som gäller för eventuella slutspel, regler för övergångar och dispenser.


Nästan all tänkbar info går att hitta i dessa dokument. Världsmästerskapet startar 8:e maj och pågår fram till 24:e maj och gästas av lag som spelar uppdelade i två hockey VM grupper om åtta lag. Efter att samtliga lag har mött varandra inom grupperna så tar sig de fyra lag med mest ihopsamlade poäng till slutspelet. Klicka på läs mer för mer info!


Swedish Icehockey Association.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg