torsdag 29 juni 2017

Fina vinterdikter

Fina vinterdikter

Sidor i kategorin Vinter Följande sidor (av totalt 10) finns i denna kategori. Poesi är hur bra som helst för dig och din hälsa. Dikter är bra för god hälsa. TV gör dig dum i huvudet. Varje gång de åt en bit, lät de bli att snacka skit.


Dä finns fäll knafft nô finer. Dä glimrer i all vâla, dä skimrer över jâla, dä hänger sej som spesser. Vi använder cookies, egna och tredje part, på denna webbplats för att bland annat personalisera innehåll och annonser i våra tjänster, för att. Den blåa himlen och skinande solen, det går inte att sitta på stolen. Men snart är det dags, snart blir det nog vår, den gör att man alltid lika bra mår.


Snön smälter bort och växterna lever. De flesta av Karlfeldts vinterdikter finns i samlingen Flora och Bellona. Den kom ut under det första världskrigets år och är starkt influerad av de årens tragik och mörka händelser. Här står också Karlfeldt närmare den kulna gråvintern än tidigare. Snön knarrar under mina skor och jag är kall i mitt sinne det var den dagen vi svor på att inte sitta inne.


Fina vinterdikter

Klicka här för att läsa hela dikten Snön. Nu drages kälken fram och torkas ren från allt damm, och skidan spännes stramt om foten. Nog var väll sommaren bra, men snön är bra att ha, kom ut och hjälp oss ta emot en.


Vi stiger tidigt opp och bjuder saffransdopp med ljus i håret på Lucia. Sen rustas i vart kök och överallt är. Tack till mina vänner på nätet som har bidragit med vinterdikter.


Fina vinterdikter

Vet tyvärr inte författarnas namn, är det någon som vet ? Lagom drar upp väckarklockan för att få tiden att gå. Lagom sover med öppna ögon framför televisionen, som visar en lagom tråkig film om ett lagom förälskat par som blir lagom förskräckta när den lagom arge maken tar dem på bar gärning. Lagom klipper tånaglarna en gång i veckan. Nu måste jag hitta fina verser till lucian, tärnor och stjärngossar. Har ni några att dela med er eller kanske tips på bra länkar?


Svar alternativet sojag ser det - är att barnen svälva som en del i sitt arbete (på svenskan, kanske) får skriva egna vinterdikter som de lsäer istället. Här kan du läsa dikter som vi har fått in från barn och ungdomar. Blir du inspirerad att skriva din egen dikt? Skriv och skicka den till oss! Det är alltid fint med lite dikter som rimmar.


Så om ni har några sköna dikter som rimmar på lager så skriv gärna. Så öppna era sinnen och skriv! Tänk på att dikterna ska ha ett formellt och bra språk! Vad tycker ni om dikter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg