torsdag 29 juni 2017

Hampa arter

Hos oss kan du boka hotellpaket med biljetter till teatern, centralt boende och frukost. Vet inte vad du vill uppleva? Hitta evenemanget som passar dig.


Hampa är även intressant som biobränsle i form av briketter och som möjlig snabbväxande råvara i etanolframställning från cellulosa. Hampafibrer hålls fortfarande för att vara starka och tåliga. Ibland klassificeras de olika typerna av hampa som tillhörande skilda arter och underarter, medan de ibland anses vara en art , med stor variation och med flera underarter.

Hampan är en kortdagsväxt och blommar först då dagslängden underskrider den för sorten eller arten kritiska. Hampa är en ettårig ört som i gynnsamma lägen kan bli upp till två meter hög. Bladen sitter vanligen strödda längs stjälken och är handlikt fingrade, med tre till nio, lansettlika, sågade småblad.


Blomställningen är upprätt och körtelklädd. Arten är tvåbyggare och har han- respektive honblommor på olika plantor. Det finns ett flertal olika varianter av hampa och de klassificeras på olika sätt.


Då och då klassificeras de olika varianterna av hampa som tillhörande skilda arter och under arter medan de ibland betraktas de vara en art med en stor variation och med flera under arter. Efter en rad komplicerade rättsliga turer ligger en ansökan från kravodlaren Ulf Hammarsten i Halland om att få odla hampa åter på verkets bord.

Han tog mig i hampa och såg för ett ögonblick ut som om han tänkte drämma till mig. Inte visste vi då att det skulle hampa sig som så att vi skulle komma att bli grannar en vacker dag. För användning både inom- och utomhus t ex som trappräckslina, repstaket eller dekoration.


Hampa , marijuana och cannabis kanske betyder samma sak för dig, men vi kan lova dig att de faktiskt skiljer sig från varandra. Hampa och marijuana är produkter från cannabisväxten, som har kontrasterade funktioner och effekter på den mänskliga organismen. I dessa släkten ingår bland annat arterna humle och hampa. Tidigare ingick endast hampsläktet och humlesläktet i familjen, övriga släkten tillhörde almväxterna (Ulmaceae).


Flera arter ur sommarmalvesläktet (Lavatera) har på senare tid förts till malvasläktet. Hur kommer det sig att hampa är lagligt medan marijuana är olagligt i hela världen? Det blir ännu mer förvirrande när man beaktar det faktum att både hampa och marijuana är samma arter från ett botaniskt perspektiv (Cannabis sativa). I den här artikeln kommer vi att avmystifiera cannabisväxten.


Ibland så klassificeras de olika hampa typerna som tillhörande skilda arter och underarter, medans de ibland anses bara vara en art , men med en stor variation och med flera olika underarter. Hampan har ett kraftigt rotsystem, med pålrot och sidorötter, som tillgodoser dess stora behov av näringsämnen. Snöre Hampa Natur, m. En ren naturprodukt av gamla tiders art. Köp jutematta och hampamatta hos Trendcarpet.


Populära val Rund jutematta 200x3cm.

Finns i naturfärg, grå, svart, blå. Här kommer lite information om hampan och några av dess olika användningsområden. Artportalen är ett viktigt verktyg i svensk. Denna växt används till mycket men den är också en drog. Skillnaden mellan droghampa och industrihampa eller drogfri hampa förklaras här.


Ur växten Cannabis Sativa, som också kallas hampa , kan man få fram hasch och marijuana. All vår hampa testas för cannabinoider, terpener, eventuell förekomst av tungmetaller samt mikrobiologiskt test där materialet testas för kontaminering. Inom kort kommer vi även testa vår hampa för antioxidanter samt andra kemiska föreningar som oftast inte syns vid vanliga genomförda analyser. Ordet Cannabis kommer från uråldriga lokala namn för hampa , tillexempel det grekiska ordet Kannabis.


Dom flesta forskningar hänvisar endast till en art nämligen Cannabis Sativa L. Sativa betyder kultiverat på latin (kultiverat = framodlat). Linné som var den en botaniker som gav namnet till plantan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg