fredag 16 juni 2017

Dikter om sorg och saknad

Populära begravningsdikter till ceremonin. Dikter till begravning om sorg och död. Vi hjälper dig hitta personliga minnesord vid begravning. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd.


Det kan dock vara svårt att finna orden som beskriver sorgen efter en avliden.

Här finner du några exempel på fina dikter och verser. En vacker dikt om längtan men som jag tolkar den kan den också handla om sorg och saknad. Dikten tror jag kan gå rakt in i hjärtat för många som mist någon nära som den gör för mig. LÄNGTAR EFTER DIG - av Siv Andersson I hjärtat finns ett rum som bara är för dig.


Ditt minne dikt vidare med oss varje dag I våra egna liv vi nu får ta tag. Behöver du förslag för dikter om döden? Då har du kommit till rätt ställe.


Vi har samlat flera texter som kan passa til en begravning.

Kolla också: Kondoleanskort – Citat om sorg och dö – Dödsannonser dikter. Visa ditt deltagande med kondoleansblommor – Här hittar du bra erbjudanden. Där i Guds stad blir aldrig natt där går ej solen ner där blir ej sången svag och matt där gråter ingen mer. Stilla, så stilla Du käre nu slumrar.


Borta från sjukdom och strid. Stor är vår saknad , men dock vi Dig unnar. Vi vill minnas de soliga dagar. Då sorg och smärta oss. Det är en liten diktsamling som bland annat används av Svenska kyrkan vid sorgearbete.


Alla som har förlorat någon måste ju ha ett hjärta av sten om de inte tänker på den sorgen när de läser dessa dikter. Svåra ämnen blir lättare att tala om med rätt barnböcker i att utgå från. Läs ihop och våga möta barnens frågor om döden, sorg och saknad. Man saknar den som har gått bort, men man kan också sakna personer som man har tappat kontakten me till exempel en förälder i samband med skilsmässa, om det tar slut med en pojkvän eller flickvän eller om någon flyttar långt bort. En vän som du skulle alla ha I glädje och sorg.


Saknad kan ibland kännas lika starkt som sorg. Man fick dig Men nu är du borta Men sorgen är. Så kom den dagen Då du tog de sista andetagen.

En sorg djup för oss alla När vi tog dina händer så kalla. Claes Andersson _____ Så liten plats en människa tar på jorden. Mindre än ett träd i skogen. Och dikten växer bara.


Så stort tomrum hon lämnar efter sig. En hel värld kan inte fylla det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg