torsdag 15 juni 2017

Hur vet man om det är kärlek eller vänskap

Om du känner dig mer motiverad och exalterad att åka någonstans när du vet att vännen i fråga kommer vara där är det ofta ett tecken på mer än bara vänskap. Och om denna entusiasm plötsligt försvinner när du får reda på att din vän måste ställa in kan även detta vara ett tecken på kärlek. Hur vet man att det är en kärlek.


Personen vet hur man lyssnar och kommer inte att avbryta dig ifall det inte verkligen är nödvändigt. Riktiga vänner accepterar vad som sägs utan ogillande gester eller attityder.

Det här är i sin ordning så länge det är ofarligt och så länge det inte sätter dig i fara. Avundsjuka kan vara ett problem och det är svårt att bli av med de,t men om killen du hänger med börjar bli bara lite avundsjuk för att du pratar om andra killar, måste du vara medveten om att han är rädd för att förlorar dig och han gillar dig men vet inte hur han ska hantera det. Den franske författaren och teologen Fenelon är mannen bakom denna fras.


Det är ett av våra mest pricksäkra citat om vänskap , eller vad säger du? Om du vill veta hur någon är ska du titta på personerna denna individ väljer att spendera tid med. Vanligtvis säger vänskaper mycket om en persons värderingar och karaktär.


Det är väldigt vanligt att när man möter sin tvllingsjäl fysiskt för första gången i det här livet att det är något som man upplever inte stämer överens med den mallen man hade om hur en relation ska se ut.

Att detta uppstår är för att det är tidigare sett at se på relationer som speglas upp. Låt oss hjälpa dig på vägen för att ta reda på det igen och för att leva ut en förälskelse på ett fördjupat plan som innebär såväl ömhet som tillgivenhet och vänskap. Vad är kärlek och hur hittar man den rätte? Detta är antagligen en av världens äldsta.


Det finns föreställningar kring hur den romantiska kärleken ska vara, som inte finns på samma sätt hos stark vänskap eller kärlek till släktingar eller dylikt. Traditionellt handlar den romantiska kärleken om att man möter kvinna och och stark attraktion uppstår. Det är kärleken som gör tillvaron uthärdlig när livet krånglar till sig, säger han. Jag möter Peter Strang på hans kontor på Stockholms sjukhem vid Fridhemsplan och det blir ett samtal – ingen intervju.


Mina intentioner är vaga, jag vill veta hur han ser på åldrande och ensamhet, men för Peter Strang har ålder ingen betydelse. Ibland behöver man ett bra citat som påminner en om vad som är viktigt här i livet, när det kommer till vänner och till kärlek. De här visdomarna, som Alex Noriega har illustrerat och lagt upp på sin blogg Stuff no one told me, borde vi kanske ha fått lära oss i skolan. Vettiga vitsor eller hur ? Vänner är ett av de bästa stöden man kan ha i livet. Alla som har haft turen att ha dem vet om detta.


Att kunna räkna med någon som älskar en och att den personen kan räkna med en själv kan lindra några av livets problem.

Det livar även upp själva livet. Efter en lång relation hamnade maken och jag i kris för drygt år sen. Sista halvåret ungefär har vi varit separerade. Men om ditt förhållande kvalar in som BFF-relation så är det också bra. Det kan ju vara vackert värre: djup samhörighet, förståelse, respekt och total lojalitet i en härlig mix – samtidigt som det är din största kärlek.


Men hur vet man om ens partner är ens bästis? Ja du, hur många av dessa punkter kan du bocka av? När det handlar om äkta kärlek brukar de flesta släppa på spärrarna och våga visa sig sårbara – det känns helt enkelt som att det är värt att satsa allt på relationen. Du upplever trygghet Du uppfylls av en övertygelse om att relationen kommer att vara för evigt, det känns helt enkelt självklart att det ska vara ni.


Men det finns andra relationer än kärlek och vänskap , till exempel mellan arbetskamrater, mellan chef och anställ mellan lärare och elev eller mellan läkare och patient. Man kan säga att alla typer av organisationer är konstruerade av relationer av olika slag. Det vi kallar samhället finns i själva verket mellan oss: i våra.


EÖ: Snäll – det är ett misskänt or tycker jag, men för mig är det fortfarande ett väldigt gott omdöme när jag talar om snälla människor. Så snäll och ärlig… Uthållig, kanske? AP: Man kan bli osams med en nära vän. För man vet att man kan bråka och höja rösten, men man är fortfarande vänner, för den förstår.


Nu har vi barn tillsammans och jag har inga planer på att bryta upp, någonsin. Tror inte på passion och förälskelse för egen del och har inga behov av att uppleva det. Om det är kärlek eller bara vänskap man har tillsammans bestämmer man själv, menar jag.


Så här ser kärleken ut för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg