tisdag 13 juni 2017

Bra bok om medberoende

Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! En bok som handlar om dagens starka kvinna som är aktiv, välutbildad och framgångsrik och som längtar efter ett tryggt förhållande med en jämbördig partner. Om kvinnan omedvetet har hamnat i saboterande gamla mönster, kan hon få problem med kärlekslivet. Jag har själv gått igenom de flesta faser som beskrivs i boken. Det är en enorm befrielse att få förklaring till förnekelse och manipulation som blir vardagsmat i en medberoende familj.


Det allra viktigaste med boken är hur man tar sig ur denna situation och bygger upp sin självkänsla och tar tillbaka kommandot över sitt liv.

Skickas inom 1-vardagar. Läk ditt medberoende av Madeleine Swartz på Bokus. Boken har läsarrecension. Tidigare har ni önskat en lista på böcker som kan vara till hjälp för anhöriga. Så här har jag skrivit en lista på böcker jag tycker varit bra av olika anledningar.


Hon skriver så mycket bra i boken - ska berätta något som står på sidan 1och handlar om det där med att hantera smärta. Vissa petar i sig tabletter direkt när de mår dåligt i själen - istället för att hantera det som är jobbigt. Att förstå att mitt medberoende till mina föräldrar på ett tidigt stadium, har gjort mig till den bekräftelsetörstande människa jag är i dag.

Vilket resulterat i ett relationsmissbruk. Att börja inse allt detta redan, gör mig hoppfull om att få ett liv som jag kan och orkar leva. Fraktfritt över 1kr Alltid bra priser och snabb leverans. Ann Söderlund och Sanna Lundell ger tips om vägen ur medberoende. Man kan ofta känna igen sig i flera mönster eller karaktärsdrag.


Ta till dig det du känner stämmer in på dig. Ett förslag kan vara att läsa boken Att återerövra sitt liv av Jean Jenson (på Adlibris, Bokus, bokens hemsida), jag tycker den ger en bra inledning till området, och den har också många konkreta tips på hur man kan komma igång och jobba med det. Läs också gärna min sida om medberoende. Hennes signum som bloggare, poddare och när hon skriver krönikor eller böcker , är att hon tycks kunna se på det mesta med självdistans och humor. Men vi knullar ju ändå inte, som beskrivits som ”en rasande skojig, beroendeframkallande och smart bok om den svåra konsten att leva tillsammans”, som.


Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Om du känner att du ofta behöver godkännande eller tillåtelse för att göra saker i vardagslivet, eller om du känner att du inte kan ta ett enkelt beslut utan den personen, kan det vara ett tidigt tecken på en medberoende relation. Om du inleder ett förhållande med massor av självförtroende, men över tid börjar du tvivla på ditt. Ofta är de två kompletterande rollinnehavarna i ovanstående drama inte medvetna om sakernas tillstånd.


Min erfarenhet praktiken är att, i synnerhet den medberoende , många gånger kan vara förhållandevis stark och faktiskt på andra områden i livet medveten. Samtidigt ser inte den medberoende beroendeförhållandet klart. Så när en medberoende läser i en bok att det är bra att berätta för andra om sitt inre och sätta sunda gränser, så låter detta enkelt och självklart.

Men när man sen ska göra detta i praktiken, så är den inre känslan att detta är behäftat med livsfara, och man hittar sätt att undvika att göra det, för rädslan är så stor. Se även vart du kan köpa böckerna till bäst pris. Ett bra ord för att förklara medberoende är ”överanpassning”. Man bortser från sina egna behov till förmån för andras.


Väldigt vanligt är att man som medberoende till och med har svårt att identifiera sina egna behov. Som medberoende skickar psyket, kroppen och känslolivet ofta ut motstridiga signaler. Jobba på dig själv och var delaktig i förändringar på de sätt du finner.


Om att sätta sunda gränser. Om en ledare tvingar sin vilja på ett helt folk blir folket medberoende till beroendet av makt och anpassar sig för stunden. Söker du efter Bli fri från ditt medberoende : sluta kontrollera andra, börja bry dig om dig själv av Melody Beattie? Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.


Medberoende kan vi utveckla både om vi växte upp i ett hem där det fanns en beroendesjukdom och i en kärleksrelation som vuxen. Viktigt är också att påpeka att medberoende har sin utgångspunkt i kärlek och omtanke, och ju närmare relationen är desto lättare är det att glida in i ett medberoende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg