onsdag 7 juni 2017

Etthundra mil handling

Etthundra mil handling

Skickas inom 1-vardagar. Fraktfritt över 1kr Alltid bra. En romantisk men ej problemfri kärlekshistoria. En road-trip genom Storbritannien där det brittiska klassamhället gestaltas. Boken har st läsarrecensioner.


Därför har hon skrivit en helt annorlunda bok, och även det bemästrar hon. Hon väljer intressanta ämnen och mixar feel-good med allvar utan att det blir konstigt. De fyrtioen kapitlen heter antingen Jess, Tanzie, Ed eller Nicky. Dottern Tanzie är mest irriterande eftersom hon ska vara blåögd och charmigt barnslig hela tiden. Sonen Nick är okej, jag vågar inte riktigt klaga på honom.


Jess har inte alltid rätt att vara otrevlig, men hon är det ändå. Etthundra mil är inget mästerverk, det är något för klichéartade i karaktärerna. Ensamstående tvåbarnsmamman Jess måste jobba dubbelt för att försörja familjen. IT-miljonären Ed har hamnat i en insiderhärva.


Etthundra mil handling

Jag är faktiskt rätt imponerad av det faktum att Moyes lyckas få boken att hålla läsaren intresserad hela vägen igenom trots det faktum att större delen av bokens handling utspelar sig på vägen. Det vill säga etthundra mil av bilväg. Hennes man har stuckit och hon tvingas ha dubbla jobb för att försörja sina två barn.


Styvsonen Nicky kommer hem blåslagen från den ruffa skolan, och stänger in sig med datorn på sitt rum. Men kommer de att hinna? Och om de gör det “ kommer deras problem attvara över? Lite seg, men ändå okej.


Etthundra mil handling

Ingenting blir som de har tänkt sig. Tankar: När semestern är slut och den första jobbveckan tar vid snurrar tusen saker i huvudet. Tillbaka till sökresultatet. Sendes innen 2-virkedager. Vi har mer enn millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag!


Jojo Moyes är en brittisk författare som skriver feelgood. Vissa av webbplatsens funktioner begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge). Byt surfläge för att kunna lägga artiklar i varukorgen. Handling (inga spoilers): Städerskan Jess och hennes olycksdrabbade familj kämpar för att få livet och ekonomin att hålla ihop.


Jess möter den framgångsrike IT-företagaren Ne som ser pengar som en självklarhet. När dessa karaktärer blir involverade i varandras liv blir det en krock mellan två världar. Nu befinner jag mig i den sortens vakuum som en riktigt, riktigt bra bok alltid lämnar mig i. Den har lagom många huvudkaraktärer (två vuxna, en tonåring, ett barn, en hund). Lagom många parallellt löpande berättartrådar. Ett bra berättargrepp med olika kapitel ur olika personers perspektiv (och inget i kursiv stil).


Fyra personer och en gigantisk fisande hund. Det är inte historien om en bil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg