fredag 18 mars 2016

Samtalsmetodik övningar

Spegling - Enkel: säga samma sak tillbaka ! Utöver generella kurser i samtalsmetodik finns kurser för specifika yrkesgrupper, eftersom kommunikationen skiljer sig åt en hel del beroende på vilken typ av människor du möter i ditt arbete och vilken typ av kommunikation du sysslar med. Biståndshandläggare, lärare, behandlingspersonal, chefer eller de som arbetar inom vården är bara några exempel. Kreativa övningar finns i studiematerialet Come on!


Samtalsmetodik övningar

Det är en webbsida med Levande Verkstadsövningar. Sidan innehåller korta filmer på igångsättande övningar i olika skapande material. Det finns också exempel på hur man kan arbeta vidare utifrån övningarna i tema, i materialet eller med andra uttrycksformer.


Samtalsmetodik - Att skapa det goda samtalet. Att samtala är en konst och grunden för alla mänskliga relationer. På utbildningen lärs ut såväl teorier om samtal som enkla, effektiva och praktiska metoder för hur man kan bygga upp ett bra samtal. Teorier varvas med olika övningar.


Grundläggande regler och metoder om samtalsmetodik. Nu fick vi alltså en timmes övningstid. Dessutom ska man med sitt kroppsspråk visa att man är uppmärksam och intresserad av de svar man får. Uppsatser om SAMTALSMETODIK öVNINGAR. De flesta av oss samtalar en ansenlig del av vår vakna tid och kursen i samtalsmetodik ger dig större insikt i vad vi egentligen gör när vi samtalar och varför vi gör det.


I kursen varvas föreläsning, gruppdiskussioner och praktiska övningar. Ibland är dessa vardagssamtal så självklara att vi inte alltid tänker på att de är professionella samtal och möten. Som deltagare får du en gedigen teoretisk och praktisk förankring i forskning och en praktisk handlednings- och samtalsmetodik som är tillämpbar i arbetet med barn, ungdomar och vuxna i pedagogiska verksamheter.


Samtalsmetodik övningar

Boken avslutas med ett avsnitt som ökar läsarens medvetenhet om hur man handskas med klienter med skiftande bakgrun om etiska frågor och vikten av handledning samt om hur man kan utvecklas och bli skickligare som hjälpare. Arbetsformerna, som kan utgöras av föreläsningar, seminarier, praktiska övningar , individuellt arbete och gruppdiskussioner, utvecklas med utgångspunkt från kursens syfte och mål i samverkan mellan studerande och kursledare. Kursen innehåller varierande arbetsformer. Arbetsformerna är konkreta, praktiska övningar för att träna användning av ett lösningsfokuserat förhållnings- och arbetssätt varvat med korta teoripass.


Utbildningen omfattar två dagar men ka skräddarsys efter behov. Eleverna ska sedan gå runt stolarna när musiken är på och när du stänger av musiken ska alla elever upp på stolarna. Du som leder övningen tar bort en eller två stolar per omgång utan att någon elev åker ut.


Jag brukar jämföra det med att lära sig att spela ett musikinstrument. Det gör ingen på en introduktionskurs på några dagar. Det kräver uthållighet och övning för att bli duktig.


Jag vet ingen som efter en dagars kurs i piano gör anspråk på att kunna erbjuda konserter för allmänheten. Ordlista med svåra ord och begrepp. Här förklarar vi ord och begrepp som ofta används av terapeuter och psykologer och som ibland kan vara svåra att förstå. Kenneth Nilsson, psykolog, Beteendeanalysgruppen ger en orientering i problemlösningsmetodik i samband med psykisk ohälsa.


Presentationen ingick i. Vi har också haft samtalsmetod i personalutbildningen för UNF så att vi skulle bli bättre på att stötta medlemmars engagemang i organisationen. Det finns helt enkelt många olika ingångar till när samtalsmetodik kan vara hjälpsam både i yrkesroller och i vardaglig kontakt med andra i vår omgivning. En coachande samtalsmetodik använder kommunikationen som det viktigaste verktyget i arbetsvardagen. Den här kursen vänder sig till dig som vill utveckla din kommunikativa förmåga som utgår ifrån dagens situation och blickar framåt. Den coachande samtalsmetodiken bygger på inställningen att den enskilda individen själv sitter på svaren.


Det är i samtalet som de egna åsikterna synliggörs och nya insikter skapas. Det är också här som respekten för den andre prövas. Har du funderat på att arbeta med samtalsmetodik i din grupp?


Här några tips som andra använt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg