torsdag 17 mars 2016

Första mensen symtom

Från humörssvängningar till alla hygienartiklar som finns att välja bland. Läs mer om mens och allt omkring det. Ta del av information och tips på Libresse. Lär dig mer om leva med mens här! Tips och råd kring intimhygien.


Hitta all information här!

Då kan du få hjälp att bedöma dina symtom eller hjälp med var du kan söka vård. Behandling av sen mens eller utebliven mens. Du behöver ingen behandling för den uteblivna mensen om det beror på att du är stressa orolig eller har bytt miljö.


Då brukar mensen komma tillbaka när det är lugnare omkring dig. Du kanske oroar dig för att du ska få din första mens helt oväntat, vid ett olämpligt tillfälle. Du kan använda trosskydd varje dag i väntan på den första mensen.


På så sätt kan du känna dig tryggare. När den första mensen kommer kan du få en lätt brunaktig flytning i trosorna, eller några droppar blod. Mensen varar i 4-dagar och därefter är det ungefär dagars uppehåll före nästa mens.

Dessa perioder kan variera mycket från tjej till tjej och från gång till gång. Var inte orolig om din blödning inte kommer regelbundet till att börja med. Du kan förvänta dig din första mens ca år efter de första tecknen på att dina bröst börjar utvecklas, mellan åldrarna och 13. Innan dess kommer du förmodligen att märka gula eller vita fläckar inuti dina underkläder.


Men det jag försöker berätta är att lev bara livet då du inte har fått din mens. Menstruationer är de regelbundna blödningar som en kvinna har, vanligtvis en gång i månaden och i tre till sju dagar. Premenstruellt syndrom (PMS) används för att beskriva de ibland frustrerande och obekväma symtomen som en kvinna kan uppleva dagarna innan hennes mens. Fästblödning kan vara ett av de första symptomen på graviditeten, ungefär sex dagar efter ägglossning, men man kan inte enas om hur mycket man kan lita på ett sådant symptom och därför räknas det som ett osäkert symptom. En molande värk i nedre delen av magen kan bero på en rad saker, bland annat ägglossning och att mensen är på gång.


Men det är också ett vanligt tecken på att du är gravid. Livmodern växer mycket de första veckorna av graviditeten, vilket innebär att molvärken kan uppstå väldigt tidigt. Har du hamnat i klimakteriet?


Det första symptomet på detta är att menstruationen börjar förändras. Ungefär ett år efter dina första symptom får du din sista mens. Här är symtom på att klimakteriet är på gång. LÄS OCKSÅ: oväntade saker som händer i klimakteriet.


Men de första tecknen på klimakteriet kan komma ett decennium tidigare - eller låta vänta på sig till 60-årsdagen. För att få diagnosen PMDS måste fem av symtomen ovan stämma in på dig och ett ska vara bland de fyra översta. PMS och PMDS brukar oftast börja upp till en vecka innan mensen och försvinna när mensen kommer.

Men symtomen kan också finnas kvar de första två till tre dagarna under mensen. Strax innan du får mens är det möjligt att du upplever symtom (PMS) som indikerar att mensen är på gång. Beroende på geografiskt område, etnicitet, genetiska faktorer m. Risken för myom är något större om man får sin första mens tidigt.


Skrivet av: Mima: Min äldsta dotter (drygt 10) har haft ont i magen i lite mer än en vecka. Sedan kommer värmevallningar, svettningar och andra klimakteriebesvär. Det kommer och går, ingen makgsjuka, ingen feber men smärtor till och från. Ska ta henne till doktorn om det inte slutar snart.


Men så slog det mig att det kanske är så att hon är på väg att ¨få sin första mens. Symtom som KAN vara tecken på graviditet. Exempel på sådana symtom är huvudvärk, ömhet i brösten, humörsvängningar och viss viktuppgång (på grund av att vätska binds i kroppen). Här hittar du några bra tips på vad du kan göra för att hantera de här symtomen. Om symtomen är så besvärliga att de påverkar ditt dagliga liv bör du kontakta din gynekolog eller vårdcentral.


Jag önskar bara svar från såna som hade äkta symtom , dvs var gravida. INTE alla som tycker sig ha symtom men ännu inte VET om de är gravida eller inte. Vill att vi samlar en riktigt tillförlitlig lista på tidiga symtom att dela med oss av till alla som trånar efter bevis på en ev graviditet. Cirka procent upplever besvär under klimakteriet.


Först kan mensen komma oftare än vanligt för att sedan avta och att det går längre perioder mellan menstruationerna, upp till tre-fyra månader. Tecken och symptom på ägglossning. Det finns ett par ägglossningssymptom och tecken som kan avslöja när du ska ha ägglossning.


Att känna igen de tecken och symptom som finns för att ägglossningen pågår, kan öka sina chanser att bli gravid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg