torsdag 16 november 2017

Bluffaktura telia

Här hittar du tjänsten för dig! Med oss kan du uppdatera oftare. Surfa fritt på sociala medier. Tjänster och lösningar för företag. Upptäck möjligheterna med Telia.


Bluffaktura telia

Telia har blockerat de länkar, samt spärrat de avsändaradresser vi känner till. Här kan du läsa mer om bluffmejl och om hur du bäst skyddar dig. Vid osäkerhet kan du kontrollera dina fakturor på tjänsten Mitt Telia för privatkunder och MyBusiness för företagskunder. Telia fortsätter dessutom att ha Sveriges nöjdaste företagskunder för bredband. Telia varnar på sin hemsida för bluffmejl, sms och falska kundundersökningar med falsk avsändare från Telia , TeliaSonera eller TeliaCompany.


De kan se professionella ut med logotyp och e-postadress från Telia – men är alltså inte från Telia. Ett vanligt bluff-försök är ett mejl eller sms där en dubbelbetalning påstås ha skett. Fakturorna kan påstås komma från antingen Telia , Telia Sonera eller Telia Company och de kan skickas ut som mejl och sms, dessutom har en del av deras kunder bland annat även fått falska kundundersökningar. Fakturornas professionella karaktär kan göra att de ser väldigt autentiska ut. Bluffaktura Har du fått en bluffaktura ? Det vill säga en faktura på en vara eller tjänst som du inte beställt.


Bluffaktura telia

Du ska bara betala för varor och tjänster du uttryckligen har beställt. Så här gör du för att bestrida en felaktig faktura. Beställ e-faktura direkt på Mitt Telia så slipper du pappersfakturan och fakturaavgifter. Varningslistan har bilder på bluffakturor och full information om företagen bakom.


Du får fakturan säkert i din internetbank. Kombinerar du e-faktura med automatisk betalning (som de flesta banker kan erbjuda) är du dessutom säker på att dina fakturor betalas i tid. Tänk på att bara abonnemangsinnehavaren kan ha e-faktura. Bredban telefoni och digital-tv från Telia.


Bluffaktura telia

Hitta tjänsten för dig på Telia. Beställ fast och mobilt bredban mobiltelefoni, fast telefoni och digital-tv från Telia. Välkommen till Telia ! Mobivox skickade ändå st telefoner (som jag returnerade) och slutligen en PC. De lyckades dock aldrig portera mitt mobilnummer från Telia. De svarade aldrig i telefon för att berätta varför.


Efter veckor, gav jag upp och flyttade tillbaks till Telia (som jag ändå ringt med hela tiden). Hur många det är som fått de falska mejlen är svårt att avgöra, men enligt Telia har åtskilliga kunder hört av sig om bluffakturorna , även personer som inte är Telia -kunder. Om du blir lurad är det bäst att kontakta polisen och göra en anmälan. På grund av en bugg kunde känslig information, som samtalslistor och gamla fakturor, hamna i fel händer. Nu varnar Telia för nya bluffmejl där avsändaren inte sällan påstår sig vilja betala tillbaka en dubbelfakturering.


Larsson, informationsansvarig på Telia. På Telia har man märkt av en ökad mängd bluffmejl på senare tid. Det är ett elände och ett gissel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg