onsdag 16 mars 2016

Berätta om dig själv exempel

En vanlig, men svår fråga som ofta ställs under en intervjun. Man borde kunna svara på detta utan problem, men i intervjusammanhang kan det bli svårare. Nedan berättar vi hur du presenterar dig själv på ett övertygande sätt.


Du ombeds ofta att ge en kort beskrivning av dig själv och din karriär. TRR har listat några saker som kan hjälpa dig till en bra presentation av dig själv.

Det är svårt att skriva brev! Här går jag igenom hur man kan skriva och berätta om sig själv. SFI svenska för invandrare. Låt exemplen inspirera dig till idéer på vad du kan berätta om – i ditt personliga brev, i anställningsintervjun eller i andra sammanhang där du ska berätta om dig själv. För att dra en liknelse.


Berätta om förväntningar som du överträffat. När man flyger och de går igenom säkerhetsrutinerna blir man alltid informerad om att först själv ta på sig syrgasmasken innan man hjälper någon annan. Jag tycker det är lite liknande att man måste själv se till att äta för att kunna amma och göda sitt barn.

När du väl sätter dig i intervjun börjar det dock bli lite annorlunda än möten i ”verkligheten”. En intervju är en konstruerad situation och därför är det viktigt att förbereda sig på de frågor man kan tänkas få. Att ge en liten aptitretare, om du så vill.


Ingen singel kommer ta kontakt med dig om det inte finns något att bli nyfiken på och fråga om. Ett par rader om hur din vecka har varit räcker långt, eller i alla fall mycket. Dessutom får man ett snabbt intryck av en sökandes sociala förmåga. Om du gå till avsnittet “Vad är nytt”, det öppnar upp en lista över alla objekt som är nya på Spotify, inklusive spellistor.


Jag är ju fortfarande jag och jag har min personlighet, berätta om dig själv sfi exempel använder vi mer och mest. Ett personligt brev är en lite närmare presentation av dig själv , där du kan berätta mer om vem du är, hur du är och vad du har för ambitioner inför framtiden och det jobb du söker. Intervjuaren vill veta: Vad du kan erbjuda företaget – inte vad dina husdjur heter eller om du samlar på dockor. Så här svarar du: Förbered en kort presentation av dig själv (cirka tre minuter), där du beskriver din karriär lite snabbt.


Exempel på vanliga intervjufrågor Klassisk intervju Kan du berätta lite om dig själv ? Skall få dig att öppna dig och komma igång. En bra rubrik får den andre att fantisera om sig själv i ditt liv. Man kan berätta vad man heter, var man kommer ifrån och hur länge man varit i Sverige.


Man kan också berätta vilka språk man talar och vad man gjorde innan man kom hit. Sen kan man också berätta vad man är intresserad av och vad man vill göra i framtiden.

Exempel på en presentation: Jag kom till Sverige för och ett halvt år sedan. Ofta uppmuntras detta av oss lärare. Att skriva om sig själv kan man göra på många olika sätt. Så här kan det låta i klassrummet: Skriv vad du ser! Att producera en längre text om sig själv är en stor uppgift, något som kända personer ibland gör, ofta på äldre dagar.


Koppla ditt svar till arbetsrollen och företaget Ha koll på beskrivningen av arbetsrollen, läs på om företaget och klura ut hur du tydligt kan koppla det till dig själv och varför du är intresserad av jobbet. Stapla inte egenskaper på varandra. Hämta exempel från din meritförteckning från arbeten eller egenskaper du använt som är relevanta för arbetet du söker. Många tankar hinner snurra i huvudet som till exempel.


Vad attan vill de att jag ska berätta , och var ska jag börja? KAN DU KORT BERÄTTA OM DIG SJÄLV ? Först och främst bör du inte svara ”vad vill du veta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg