tisdag 29 mars 2016

Böcker om att skriva en bok

Välj bland miljoner titlar! Alltid fri frakt över 1kr. Med Nextory får du tillgång till de bästa titlarna i din mobil och surfplatta! Denna lilla bok ger en.


Den här boken vänder sig till alla som drömmer om att skriva en roman eller.

I pedagogiskt avgränsade kapitel presenteras grunderna för hur man. Att skriva en bok tar lång ti men låt det inte avskräcka dig. Om du skriver en egen bok för att marknadsföra dig själv eller dina produkter så kan det t. Om du ger ut dina böcker genom en ”vanlig förläggare” kan du grovt räkna med att tjäna mindre än på varje såld bok. Förläggaren tipsar: Så skriver du en bok – och får den utgiven.


Att ha en egen bok på ditt cv är något som sticker ut. Men måste man bli författare på heltid eller går det att jobba med något annat samtidigt? Enligt Anders Nyman, förläggare och vd på Whip Media, är det fullt möjligt att göra båda.

Det första du behöver göra inför att skriva en bok – starta ett skrivprojekt – handlar naturligt om att klargöra vad du ska skriva om. Detta är helt klart för en del men för en annan så kan det vara ganska suddigt. För att lyckas räcker det sällan med att bara sätta sig ned och skriva.


Man behöver även skaffa en strategi och bli medveten om fällorna. Sören Bondeson har undervisat i litterärt skrivande i år och har själv skrivit nio böcker. Kan man skriva en hel bok från början till slut utan att ha ett synopsis och utan att veta hur boken slutar? Räcker det att utgå från mina strukturpunkter? Dessutom frågade jag mig om jag kan jag gestalta mer än vad som är vanligt i barnböcker och ändå få barnen att känna de känslor jag vill förmedla?


Det är någonting som ger dig en skjuts framåt. För att börja skriva en bok behöver du veta vad du ska skriva. Du behöver en historia. Ofta har man texten i Aformat i Word eller OpenOffice, men när man ska ge ut boken blir det ofta Aformat eller liknande mindre layout.


Någonting som gör att jag vänder blad efter blad efter blad. Här kan du ladda ner en Amall som du kan använda när du skriver din bok så att det publiceras korrekt i tryck. Köp dina böcker hos Bokus - Nya erbjudanden varje vecka!


Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva , men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok.

Men nu har den utkommit i en nyöversättning. Jag läste den första utgåvan när den kom, och tyckte mycket om den även då, precis som jag gjorde nu. Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit så i snart fyrtio år nu. Aldrig har det varit enklare att skriva om sitt liv!


Genom att svara på ett antal intressanta och tänkvärda frågor kan man på ett trevligt och lättsamt sätt berätta om sitt liv. Det unika med den här boken är att man kan skriva. Forskning visar att vi mår bra av att sätta ord på våra. En spökskrivare, är en författare som, oftast anonymt, skriver böcker eller artiklar i någon annans namn. Spökskrivaren skriver nästan alltid anonymt.


Att vara en spökförfattare eller spökskrivare är att hjälpa en annan person att få sin berättelse nedskriven. Vi hjälper dig att förverkliga din idé! I sin bok Så gör jag - konsten att skriva skriver Bodil Malmsten: Alla riktiga böcker , klassiker och nyskrivna, varje riktig bok är en handbok i konsten att skriva. Och visst kan du hitta massor av riktiga böcker här på biblioteket. Kanske du alltid har drömt om att skriva en barnbok.


Många anser att det är enklare att skriva barnböcker än böcker till vuxna, men det finns många författare som varit duktiga på att att skriva böcker till vuxna men inte alls lyckats att skriva. En bok om slang, typ låter också som en kul bok att bläddra i, eller varför inte fördjupa sig i om man vill att en karaktär ska snacka ”korrekt” slang. Skriva på engelska För den som ibland skriver på engelska finns Sagt och gjort: engelska idiom och citat av Jan och Rikard Svartvik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg