måndag 14 mars 2016

Bra frukost för viktnedgång

Välj bland olika smaker. Se aktuella bonusprodukter här. Hos Bodylab har vi flera produkter som ger dig de bästa förutsättningarna för viktnedgång. Tillskott som Diet Shakes eller Trimlet är bra att lägga till när du bantar.


Lär dig allt om hur du lyckas med din viktnedgång med måltidsersättning.

Sveriges bästa utbud av produkter för viktnedgång. Med rätt produkter är det enklare att gå ner i vikt och att hålla dieten! Med en proteinrik frukost blir det lättare att hålla vikten (eller gå ner i vikt för dig som behöver det). Här följer goda och proteinrika frukostar att variera mellan som ger dig den ultimata starten på dagen för att nå dina mål. Vad ska man äta till frukost för att enklast gå ner i vikt?


Ja, nu kan faktiskt forskning ha listat ut svaret på hur många kalorier en frukost ska bestå av för bäst effekt. En bra frukost för viktnedgång.

Så vad är en hälsosam frukost som samtidigt hjälper dig att gå ner i vikt? I vår artikel om att tappa vikt snabbt så listar vi livsmedel som gör dig smal – och egentligen kan du plocka godbitar därifrån. Majoriteten av råvarorna som nämns där passar sig för en stabil frukost.


Genom att välja en frukost som ger kroppen chans att fungera optimalt ger man sin kropp bra byggstenar för kroppens ämnesomsättning, fettförbränning, reparationsprocesser och självförsvar. Dessutom kan man gå ner i vikt: - Ett halvt till ett kilo per vecka är en moderat viktnedgång som kan hålla över tid. Prioritera din frukost - för hälsan och viktens skull. Frukosten är faktiskt så viktigt att det i många fall till och med kan vara bättre att äta en onyttig frukost om alternativet är att inte äta nån frukost alls. Det finns så klart grader på det.


Mannagrynsgröt med kanel är inte nyttigt, men bättre än ingenting. Att äta hälsosamma frukostar är det perfekta sättet att starta din dag. Förutom att vara viktig för att förse oss med energi, aktiverar frukosten även vår ämnesomsättning. Många hoppar över frukosten på grund av tidsbrist, bristande aptit och för att de tror att de på det sättet gör något bra för kroppen.


Att skippa frukosten i hopp om att gå ner i vikt är därför ingen bra idé. Forskare har tydliga belägg för att frukostätare har lättare att hålla vikten, medan frukostskippare har en tendens att bli överviktiga. Utan frukost ökar nämligen risken för problem med ämnesomsättningen och kroppen lagrar fett lättare, säger Susanne.


Dels för att bränna extra kalorier, så att man inte behöver hålla igen med maten så mycket, och dels för att stimulera musklerna så att man tappar så lite muskler som möjligt under viktnedgången.

Hur man går till väga för att på ett bra sätt få ut denna effekt kommer jag att ta upp i efterföljande delar. För att uppnå detta är det ofta mer effektivt att utgå från individens nuvarande ätbeteende och försöka hitta små men meningsfulla justeringar som är genomförbara och hållbara för hen. Möjligen äter du redan bra , men behöver äta mer till lunch för att inte bli sötsugen på kvällen exempelvis. Här hittar du menyn för vecka 3. I så fall är det dags att lägga till extra mellanmål.


För dig som fortfarande har kilon kvar, räcker det att komplettera denna veckas meny med en frukt varje dag. Använd gärna produkter som är nyckelhålsmärkta för att vara säker på att få de nyttigaste och magraste varianterna. Ta er tid att äta frukost.


Stressade morgnar som inte ger utrymme för en ordentlig frukost är ingen bra lösning för ett överviktigt barn. Gå upp lite tidigare och ta er god tid att laga en god frukost. Eller turkisk yoghurt med bär. Du har rätt i att minskat kolhydratintag är bra för viktminskning!


Allt som innehåller mjöl, övrigt spannmål och socker går bort. Inga hel- och halvfabrikat. Regelbunden konsumtion av gröna smoothies för att avgifta kroppen rensar bort toxiner från blodet och stabiliserar kolesterol- och sockernivåer.


Och eftersom de stärker ditt immunförsvar är de bra för att minska risken för infektion och autoimmuna sjukdomar. Oftast vaknar man någon minut för sent och slänger oplanerat i sig en macka eller vad som finns i kylskåpet. En nyttig frukost behöver inte betyda att det inte är en god frukost. Självklart finns det livsmedel som du tycker mindre om, men nedanför hittar du garanterat flera matvaror som du kan komponera ihop till en bra frukost. Något som är riktigt bra med en hel del av de råvaror som är bra för fettförbränning och viktnedgång är att de inte kostar så mycket.


Det enda som kan bli lite dyrare är speciella kosttillskott som man använder för att öka prestation under träning. De flesta är medvetna om hur mätt man känner sig av vanlig. Till frukost försökte jag äta lite mer enligt GI-metoden. Första veckan minuter per dag, vilket var en utmaning för mig i början men sedan ökade jag när det gick lättare och blev roligare. Jag började gå promenader.


Just detta har jag beskrivit i mitt promenadträningsprogram. Ett kokt ägg och lite grönsaksplock plus några oliver funkar bra. En avokado fylld med keso och skinka eller tonfisksallad. Har du ont om tid är en näve nötter en bra nödlösning. Satsa på att göra sallad av vitkål och morötter istället för grönsallad.


Det är mycket billigare och ger mer fibrer och vitaminer. Basen för all viktnedgång är att i få sig mindre kalorier än vad man gör av med. För att må bra på lång sikt gäller även råden om bra matvanor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg