torsdag 17 mars 2016

Dikter om livet på svenska

Livet är den trånga ringen som håller oss fången, den osynliga kretsen, vi aldrig överträda, livet är den nära lyckan som går oss förbi, och tusende steg vi icke förmå oss att göra. Dikter Vad är en poet? En olycklig människa, som gömmer djupa kval i sitt hjärta, men med läppar som är skapade så, att när suckandet och skriket strömmar ut över dem, ljuder de som vacker musik. Behöver du förslag för dikter om livet ? Då har du kommit till rätt ställe.


Vi har samlat flera fina dikter om livet. Skicka blommor – Här hittar du bra erbjudanden. Allt är inte sockersött. Tycker du om att läsa dikter så har du kommit rätt, här kan du även skicka in din alldeles egna dikt. Vem är nöjd med livet ? Mitt hjärta är ett gråtande moln och en källa av blod.


Sorgen finns i min strupe, den hindrar min längtan till att kunna sjunga. Utbudet av begravningsdikter är stort och det kan ibland kännas svårt att avgöra vilken dikt som egentligen passar bäst. För att underlätta ert val har vi på Lavendla Begravningsbyrå samlat några väl utvalda dikter till begravning från några av Sveriges mest kända författare och poeter.


Citat som passar när livet inte känns på topp. Ett citat om att hantera och besegra sina rädslor. Citat om att våga göra slut eller gå vidare från något. Från livet till döden är steget så kort. O, djupa sorg - att skiljas från varann!


O rym låt din klarhet begjuta Förvissningens ord att livet aldrig skall sluta i stoft och jord. Det är en sorg, som ej tår lindra kan. Om än världen rämnar, Herrens nåd står kvar. Trygg är den som lämnar sig i hans förvar. Letar du efter dikter om livet ? Vill du publicera dikter om livet ? Hemligheten om hälsa för både sinnet och kroppen är inte att sörja för vad som har hänt, oroa sej för framtiden eller att förvänta sig problem, men att leva.


Esaias Tegnér roades redan som ung av att skriva rim, vilket han menade gav honom en språkligt teknisk färdighet. Han försökte tidigt att vinna olika utmärkelser och priser, och skickade in sina dikter bland annat till Svenska Akademiens tävlingar. Livet kan kännas som ett ändlös fråga, en fråga med miljoner olika svar. Det kan vara skönt att få ner sina or ord som fångar det vi upplever just då.


Detta är en kanal som kommer dela dikter från både kända författare, men även helt okända personer som vill dela med sig av något det kanske upplevt. De vackraste svenska kärleksdikterna till bröllop, förlovning – eller bara ett vackert brev. Läs Sonja Åkesson och Lars Norén om kärleken. I takt med att sekulariseringen fortskridit i samhället tror jag att dikter som denna ovan har hjälpt människor att sätta ord på sin förundran och sina frågor inför livets gåtor.


Dikter om livet på svenska

På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind. Livet handlar inte om att bli kän att ha mest pengar eller status. Livet är så mycket mer än allt det ytliga, för det är precis vad det är.


Det var inget självklart beslut, hon hade ingen tät kontakt med svensk litteratur och den finlandssvenska poesin befann sig i en vågdal. Dessutom var hennes tidiga svenska dikter mer otympliga ( om än uppblandat med mer uttrycksfulla delar) än hennes tidigare tyska diktning. Orsaken är inte helt klar.


Dikter om livet på svenska

Karin Boye använder ofta naturen i sitt symbolspråk. Man kan därför njuta av hennes dikter dels som naturskildringar dels ta till sig dess djupare innebörd. Ofta upptäcker man fler och fler symboler destå mer man lär känna hennes verk.


Ekelöf är den diktare som har haft större betydelse än någon annan för den svenska poesins utveckling från mitten av det förra sekl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg