måndag 14 augusti 2017

Svart skjorta begravning

Matcha din svarta skjorta med ett par snygga svarta kostymbyxor för en elegant framtoning. Läs historien bakom Stenströms. Snabb leverans och fria byten. Noga utvalt sortiment från modebranschens ledande varumärken. Hitta din favorit skjorta på Boozt.


Endast kvinnor som är nära släkt bär eventuellt sorgflor.

Läs mer om slips vid begravning. Förr i tiden var det vanligt att män bar frack med svart väst och vit fluga vid begravning. Den traditionella klädseln för män vid en kyrklig begravning är svart eller mörkblå kostym med vit skjorta och vit eller svart slips.


Vit slips brukar bäras av de närmast sörjande och svart av övriga. Traditionellt bär kvinnor svart och vitt, även om mörkblått och grå nyanser också förekommer. Och nu har jag blivit ombedd att bära kistan. Dock har jag en fråga (som rubriken påpekar).


Vilken färg ska jag ha på skjortan ? Svar med vit slips eller vit skjorta med vit slips?

Kan detta anses vara lite väl mycket? När det gäller klädseln i övrigt är det vanligt att de närmast anhöriga är mer formellt klädda till begravningen än vad man kanske kräver av övriga gäster. En man som vill klä sig ”rätt” bär svart kostym, vit skjorta och slips och svarta strumpor och skor.


I länken ovan anges vilken klädsel det är som gäller på en begravning. Jag var själv på begravning idag och kan säga att det var personer som inte hade tagit reda på hur man bör klä sig och de stack verkligen ut, och inte på ett bra sätt. Visa tillbördig respekt och ha åtminstone svarta finbyxor och vit skjorta (på herrar). Det innebär för männens del svart kostym eller kavaj, svarta byxor och skor och vit skjorta. Till det bär man en svart slips om man inte är nära anhörig för då ska slipsen vara vit.


Ska du på ett bröllop? Här kan du köpa en svart slips. Kvinnans klädsel Kvinnor bär svart klänning, dräkt eller kjol med svart eller vit blus.


Kan en svart skjorta i modell Manhattan fungera vid begravning ? Men du bör avstå från en vit slips, då blir det mer festbetonat och det passar inte. Modellen på skjortan har ingen större. Fråga: När man har vit slips på begravningen ska då skjortan vara svart ? Svar: Nej, den ska vara vit. Köp ledande varumärken inom mode här! Alltid fri frakt och fria returer.


Leverans inom 1-arbetsdagar.

Mörk klädsel vid begravning. Mannen bär svart , mörkblå eller mörkt grå kostym. Frack används inte vid detta tillfälle.


Till kostymen har man vit skjorta med svart eller vit slips (se nedan) och svarta skor. De som tillhör de närmaste kan även ha vit slips. För kvinnor kan det innebära, mörkt dräkt, klänning, kjol, byxor, mörka strumpor och en vit scarf alternativt halsduk. Mitt tips är att du hittar till någon nära dressmann eller brothers eller liknande butik och hostar upp några hundralappar på en liten slipsgarderob.


Sen kanske ett par tre nya skjortor som går att kombinera lite. Svart slips är alltid korrekt. Det vanligaste idag för män är mörk kostym (kavaj).


Slipsar för begravning finns att köpa på något av våra kontor. Hur lång tid tar det normalt från det att en person avlidit till begravning äger rum? Vanligt är att begravning äger rum inom två veckor efter dödsfallet.


Skjortan : Button down- skjorta ska du aldrig bära till kostym eller klädkoden kavaj. Konservativa bär endast vit och på sin höjd ljusblå skjorta när det står kavaj på inbjudan, men en diskret rutig skjorta med matchande slips ser ofta mer genomtänkt ut utan att bli för gränsöverskridande. Vit skjorta för män, även kvinnor kan ha vitt i blus, krage eller liknande om de vill.


Grå eller svarta strumpor, matta tyger samt långärmat gäller för traditionell klädsel. Kvinnor ska inte ha alltför höga klackar, och gärna svarta handskar. Påbjuds valfri klädsel går det bra med vilken diskret färg som helst, även svart.


Vid en begravning bär manliga begravningsgäster, om inget annat annonserats, svart eller mörk kostym med vit skjorta och slips. De män som är närstående till den avlidna personen – make, söner, svärsöner, barnbarn, far, bröder och svågrar med flera – bär vanligen vit slips till den vita skjortan medan övriga kan välja svart slips. Sveriges e-handel för exklusivt herrmode.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg