fredag 25 augusti 2017

Förlåta otrohet och gå vidare

Men man kan förlåta och man kan reparera. Par som genuint tycker om varandra och är villiga att kämpa tillsammans kan uppleva en starkare koppling, säger Trine till KK. Jag och min älskade har varit tillsammans i över ett decennium och har två underbara döttrar tillsammans. Otrohet , förlåta och gå vidare Hej. Vi planerar även att skaffa ett tredje barn och allt är frid och fröjd.


Eftersom familjen åter ska utökas så bestämde vi oss för att alltid vara ärliga mot varandra. Gammalt groll och ilska och kanske sorg bubblar upp till ytan igen och det känns som att du är tillbaka när det hände. Att behöva träffa vänner du har brutit me syskon du bråkat med eller föräldrar som tjatat på dig kan kännas jobbigt. Men det är också ett tillfälle att förlåta och gå vidare med er relation.


Att gå vidare efter en otrohet kräver tårar och tid. Oavsett om man väljer att stanna hos sin partner eller separera. Men hur vet man om det är rätt att stanna eller gå ? Gör pyskologens test och ta reda vilken väg som är rätt. Frågorna är framtagna av psykologen Maria Farm.


Arbetet med att söka återskapa tillit och förtroende i en relation efter en otrohet är något man gör tillsammans, det räcker inte att bara en part gör det. Jag förstår av det du skriver att du trots allt inte vill lämna relationen, men att du har svårt att veta om det går att förlåta det han har gjort emot dig. För att kunna gå vidare i livet och utvecklas till den du egentligen är och leva det liv du egentligen vill leva så handlar mycket om förståelse och att förlåta eller att acceptera och att sätta punkt för allt det som varit i ditt förflutna.


Försök bara komma ihåg att vi alla behöver göra misstag för att kunna växa. Att vara otrogen är något oförlåtligt, men många människor hamnar ändå i situationer då de förlåter sina respektive (eller åtminstone försöker de). Har ni båda två svikit varandra och känt att ni faktiskt inte kämpat för ert förhållande – då kanske det är värt att förlora och ta nya tag i er kärlek.


Om du känner att du kan förlåta – och gå vidare. Nej, otrohet är ett så stort svek för mej att det är oförlåtligt. Katerina Janouch ger råd. Upptäckten av otrohet – allt från hemliga sms, telefonsamtal, eller hemliga mail via internet – kan vara en extremt förödande upplevelse.


Men vissa väljer att inte avsluta relationen och försöker gå vidare , trots att det är en rejäl prövning för förhållandet. Jag tror de flesta som itne har ett öppet förhållande inte gillar att ens partner kysser nån annan, för det är oftast där gränsen för otrohet går. Man måste ju ha gjort upp sånt innan och vi har förvisso inte sagt sen förut att otrohet är vid kyss men det är jag säker på att hon och jag tyckt samma om sen förut.


Har man inte satt sig ner och gjort upp om spelreglerna är det inte otroligt att TS och hans fru har helt olika syn på var gränsen för otrohet går. Kan väl säga som så att om någon i mina tidigare relationer fått för sig att börja snacka om otrohet för en kyss så skulle jag nog gjort slut på en gång för då är vi inte kompatibla. När det kommer till otrohet förloras all oskuld.


Vårt förtroende för vår partner bryts och många av våra värderingar går förlorade. Vilket är det bästa alternativet? Laila Dahl har mött många par där otroheten har slagit sönder tilliten. Hur otrohet påverkar oss. Hon har en stark tro för att det går att hitta tillbaka till en bra relation, samtidigt som hon menar att vissa går tillbaka till en relation som aldrig blir bra.


Det räcker inte att den ene bestämmer sig för att glömma och förlåta. Det var din partner som var otrogen mot dig. Du provocerade inte fram otrohet och förtjänade inte att bli bedragen – det är den otrogna som skulle handlat annorlunda, inte du. Läs också: Så kan du äntligen förlåta någon och gå vidare ”Vänta med att be din partner dra åt helvete” Låt alla starka känslor som finns får vara där. Men vänta med att be din partner att dra åt helvete – tills du lugnat ner dig något.


Det känns så oerhört jobbigt och tråkigt att bli singel. Det är en helt normal reaktion. I veckans Kärlek i Pfokuserar vi på det senare fallet - hur gör man för att förlåta och gå vidare efter otrohet ? Varför vill jag förlåta och börja om?


Går det att rädda relationen. Gå vidare efter otrohet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg