fredag 25 augusti 2017

Att skiljas hur gör man

Förutom att vara en emotionell process, så är en skilsmässa även en administrativ syssla – papper ska fyllas i, tillgångar ska delas. Det kan vara svårt att veta hur man ska göra eller var man ska börja, om man aldrig har gjort det förr. Gör ni det och är beredda ta risken att något blir fel eller drar ut på tiden, så kan ni spara pengar.


Risken med att skilja sig själv är främst att något blir fel kring vårdnaden eller att skilsmässan drar ut på tiden på grund av att ni måste komplettera med någon handling ni glömt. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt.

Det kan ta några veckor från det att Skatteverket fått information från tingsrätten till det att skatteverket registrerar den i folkbokföringen. Och har man träffats tidigt i livet, är det inte säkert att man ska ha samma partner tills man dör vid 85. Jag vill bara uppmana till eftertanke, särskilt om man har små barn. Att skiljas – hur gör man ? Då måste den som vill skiljas stämma sin motpart hos tingsrätten.


Det finns inte några färdiga blanketter utan man får skriva själv. Man skriver bara att man ansöker om äktenskapsskillna det är likadant som en gemensam ansökan med den skillnaden att det bara är du själv som skriver under. Att vara utan barnen varannan vecka skrämmer dig, eller så gör rädslan att hamna i ett sämre ekonomiskt läge att du väljer att stanna kvar hos din partner.

För dig som vill skiljas : – Man mår aldrig bra när man förnekar eller förvränger känslor man har. Ibland blir inte livet som man har tänkt sig. Kanske har du inte trivts i din relation och funderat på att skilja dig under en längre ti kanske har beslutet fattats plötsligt av en händelse du inte vill leva med.


Oavsett vad det är som har fått dig att vilja skilja dig har vi satt ihop en guide till hur du går tillväga och vad som. Det kan handla om hur bodelningen ska göras , vad som händer med gemensamma eller enskilda skulder och hur ni ska göra med bostaden. Om ni har barn behöver ni också ta ställning till var barnen ska bo och eventuellt underhåll.


Läs också: tecken på att det är dags att skiljas. Inledningsvis kan det verka som att den som är längre fram i processen har ett övertag i relationen. Men man ska ha förståelse för att det kan ändras och se olika ut längre fram, exempelvis. Betänketiden är på minst sex månader och högst ett år. Om ni fortfarande vill skiljas efter betänketiden så måste ni meddela detta till tingsrätten genom en fullföljdsansökan.


Ni kan få hjälp att göra avtal om hur vårdnaden, boendet eller umgänget med barnet ska vara. Så gör man för att skiljas eller separera. Du gör faktiskt dina efterlevande en tjänst genom att vara tydlig med vad du vill”, säger Sharon Lavie.


Man kan i testamentet skriva att barnet kan få hela sin arvslott om makan får vara kvar i orubbat bo. Skilsmässa hur gör man ? Hur fungerar förskottsarv?

Du har sökt: ”skilsmässa hur gör man ? Vi får många frågor om hur man gör när man vill skiljas. En till ett par veckor brukar vara en vanlig ti när belastningen inte är hög. När du fyller i vår ansökan får du automatiskt valet att slippa betänketi förutsatt att det är möjligt i ert unika fall. Man ska lita på vad man känner och inte vara rädd för hur det blir.


Sen tycker jag att du läser denna meningen igen och igen tills du förstår vad du precis skev. Men jag vill inte göra min man så ledsen, han skulle bli så förtvivlad och jag vet att han skulle göra precis allt för att göra livet surt för mig, tyvärr. E va Rusz säger: Ja, det blir ju en konstig dubbelhet då du säger du gillar din nuvarande kille massor men ändå tänker på de andra.


Det enda jag tycker du kan göra att varje gång dina tankar börjar glida bakåt, mot exen, så får du säga stopp till dig själv och glida framåt i tanken mot din nuvarande kille. Hej allihopa, behöver råd angående skilmässa. Jag vill skilja men inte min man han vägrar att skriva på skilmässa pga han vill att göra den jobbigare för mig, det sade han själv.


Om jag blir utan pengar då är jag beroende av honom, måste säga att vi har två barn en månad och år, men ändå han vill inte samarbeta. Nej man ska göra sig förtjänt att fina relationer. Inte kan man umgås med någon som endast tänker på själv och sätter agendan om allt.


Bra att man kommer till beslut som innebär att man sätter gränser för hur man låter sig bli behandlad. Man behöver ju inte besluta att allt är för evigt heller utan nu är det som det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg