fredag 18 augusti 2017

Löneväxling skilsmässa

Löneväxling skilsmässa

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik! Ladda hem checklistan idag.


Löneväxling skilsmässa

Planera begravningen hemifrån. Erbjud dina anställda att löneväxla och stärk din position som arbetsgivare. Vad är egentligen löneväxling och hur funkar det?


Lär dig mer i Avanza Akademin! Arbetsgivaren och försäkringsbolag som handhar löneväxlingen säger att den ej ingår i bodelningen. Min fd makes och min gemensamma jurist säger att bodelning skall ske av det belopp jag löneväxlat i form av den lön jag skulle fått ut netto efter marginalskatt. Man kanske inte heller börjat pensionsspara privat. Tänker mer att en sån här sak borde vara ett så vanligt dilemma vid skilsmässor att det borde vara uppstyrt bättre direkt.


Skillnaden i pensionsinkomst är något de flesta människor inte funderar över innan den dagen kommer då de skiljer sig och bodelning skall ske. Många känner inte till att vissa pensioner skall ingå i bodelningen vid skilsmässa. Vid en löneväxling mot en förmån är det vanligt att den anställda får betala hela eller del av kostnaden via löneavdrag. Här är det viktigt att skilja på brutto- och nettolöneavdrag. Ett bruttolöneavdrag innebär att den anställda accepterar en lägre bruttolön i utbyte mot en förmån.


Mot bakgrund av att lön som vid den för bodelningen kritiska tidpunkten, när ansökan om äktenskapsskillnad lämnats in, har utbetalts till någon av makarna ingår i delningen, om inte pengarna är förbrukade. Växlas en del av lönen till tjänstepension, kan den komma att undantas från bodelning. Staffan Ströms punkter – löneväxling passar dig sotjänar mer än 43. Men även om löneväxling kan låta attraktivt så är det något som inte passar alla. I ett blogginlägg listar Pensionsmyndighetens pensionsexpert Monica Petersson några fallgropar som man bör tänka bör undvikas när man löneväxlar.


Det finns en särskild treårsregel i samband med bodelning vid skilsmässa. Den innebär att om den ena maken inom tre år innan ansökan om skilsmässa görs, har gett bort giftorättsgods eller använt det för att öka sin enskilda egendom, ska värdet av den egendomen räknas med i bodelningen. Vid skilsmässa ska en bodelning upprättas (kap. § äktenskapsbalken). Huvudregeln är att vid bodelning ska giftorättsgodset delas lika mellan makarna ( kap. § äktenskapsbalken ). Giftorättsgods är all egendom som inte gjorts enskild genom exempelvis testamente, gåva eller äktenskapsförord ( kap. och §§ äktenskapsbalken ). Skilsmässa Juridik, känslor, forum, tips m. En skilsmässa är ofta komplicera både psykiskt och juridiskt. Här hittar du all information du behöver för din skilsmässa.


Juridiska regler, men även tips på hur du kan undvika eller gå vidare med din skilsmässa. För att skiljas måste en ansökan om skilsmässa upprättas. Jag undrar om pensionsväxling via sitt jobb räknas in vid en bodelning?


Löneväxling innebär att du i överenskommelse med din arbetsgivare får en del av din lön eller bonus omvandlad till ett tjänstepensionssparande. Så funkar din pension Vi gör det enkelt för dig. Egentligen är det inte så krångligt. Idag är pensionen i huvudsak uppdelad i tre delar från tre olika håll. Värdet av Annas och Bills privatpension ingår enligt gällande regler i bodelningen och delas lika mellan dem.


Detsamma gäller bostadens och bohagets värde. Nu invänder Bill att han dessutom är berättigad till halva värdet av Annas tjänstepension. Slopad avdragsrätt för privat pensionssparande förväntas leda till en ökad användning av löneväxling. Vi ska bodela efter skilsmässa.


Mitt x påstår att han inte behöver dela med sej av sina privata pensionsförsäkringar då han inte gjort några inbetalningar under vårt äktenskap. Han har också varit ensm ägare av ett AB år och satt in sin tjänstepension själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg