onsdag 30 augusti 2017

Att vara den andra kvinnan

Ett av nordens bredaste skönhetssortiment, 30. Auktoriserad återförsäljare av skönhetsmärken. Efter den andra natten förklarade jag för honom att jag inte ville träffa honom förrän han rett ut sina familjeproblem.


Trots hans försäkringar om att vi skulle vara tillsammans inom kort kändes våra nätter på hotell solkiga. Hans ring, som han behöll på, var en ständig påminnelse om att han lovat att tillbringa livet med en annan.

Tänker tillbaka på ett avsnitt ur Dr Phil som handlade om den andra kvinnan i otrohetsaffärer. Ett antal älskarinnor deltog i programmet. Gemensamt för dessa var att de alla var övertygade om att männen som bedrog sina fruar skulle ta ut skilsmässa och flytta ihop med dem. Detta trots att affärerna pågått i flera år utan att något hade hänt. Då Carita ser tillbaka på sin egen tid som den andra kvinnan inser hon att det hela var ett resultat av att hon själv mådde dåligt.


Hon hoppas att andra ödessystrar och bröder vågar konfrontera sig själva och fundera på varför de finner sig i att vara ett andrahandsval. Jag har förklarat flera gånger att han inte kan ha oss båda att han måste släppa någon av oss men de händer aldrig och nu så har jag satt ner foten. Bra gjort, för din egen skull.

The Mistress En blogg om att vara den andra kvinnan , älskarinnan till en gift äldre man. KÄNSLIGA LÄSARE HÄNVISAS TILL ANDRA BLOGGAR! Att mannens före detta kan kramas med mig som kramas med hennes nye man som kramas med hennes före detta ,som är dotterns pappa, som pussar på mig då jag är hans respektive idag. Att vara den andra kvinnan behöver inte vara något jobbigt, inser jag.


Inte när vi vuxna bestämt oss för att vara vuxna och bete oss som vuxna. Undrar hur det är att vara “ den andra ”. Vad tänker man om den man är med? Att hen bedrar sin partner, kanske till och med har familj.


För mig hade det i alla fall känts väldigt fel att inleda ett förhållande med en upptagen man. Jag i min tur hade ju aldrig kunnat lita på honom. Men det verkar ju vanligt. Att vara den andra kvinnan - eller mannen är ingen lätt roll, och ingenting som man gärna erkänner för sig själv, säger familje- och sexualrådgivare Carita Frants i Vasa.


Du har gått in i någonting med drömmar och förväntningar, på någon nivå i alla fall. Att alltid skylla på den andra kvinnan är att reducera en vuxen man till en liten stackare som inte kan välja själv, inte kan ta vara på sig själv och hela tiden måste bevakas och övervakas. Kvinnan har fler möjligheter till karriär, men hemma är det fortfarande hon som lägger timmar av extraarbete för att plocka ur disken, packa matsäcken till barnen och vara familjens projektledare.


Samtidigt ansvarar hon för det känslomässiga arbetet – att lyssna på och bekräfta familjemedlemmar och se till att alla mår bra.

Therese Bohman debuterade med den uppmärksammade romanen Den drunknade, som översattes till flera språk. Jag vet inte hur pass obekymrad han är av situationen, men uppenbarligen lyckas han iscensätta två parallella liv. Hon är timanställd i sjukhusets lunchrestaurang, där hon iklädd en oformlig och osexig arbetsklädsel slevar upp mat och diskar.


Den andra kvinnan av Therese Bohman. Fast egentligen är hon menad att göra något helt annat. Och av tanken på att till varje pris stoppa deras giftermål. I alla fall är det så det verkar.


Jo precis, frun känner inte den andra kvinnan. Det är ju mycket enklare att vara arg på någon man inte känner, någon man inte har några känslor för än att vara arg på den man hon älskar. Mannen jag älskar är gift och har vuxna barn.


Välja vara den andra kvinnan ? Det passade mig bäst helt enkelt. Trivdes som fina fisken faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg