onsdag 30 augusti 2017

Älvkarleby sportfiske

Boka plats på fiskepremiären 21a mars. Här hittar du information om klubbens verksamhet, våra vatten, fiskekort, regler, tävlingar och andra aktiviteter. Tack alla ungdomar som kom samt tillsynsgruppen. Håll utkik för i vår kör vi något liknande. Vår restaurang erbjuder lunchbuffé dagligen mellan 10.


Vi erbjuder även catering.

Fångstredovisning på sik. Blankett för detta finns på fiskekontoret och Larsas sport i Skutskär. Går även att maila in dina sik fångster till. På kommunens officiella webbplats finns information om kommunens service och verksamheter.


Sweden’s extraordinary potential as Europe’s greatest angling country. Ett av Europas bästa lax- och havsöringsvatten. Film med bildsekvenser från ett suveränt fiske i Kungsådran 25augusti.


Sportfiske Klubb - Fiskeklubb i Älvkarleby. Kenneth Axelsson, Peter Johansson och Per Norstedt.

Filmen är en informationsfilm om fisket i Älvkarleby. Här kommer en film från Jamback Media. Här fångas lax och havsöring. I älven finns också ett bra bestånd av gädda, gös och abborre och de flesta vitfiskar. Området är lämpligt för specimenfiske.


Den officiella svenska protestdagen, maj, är här. Men den här gången är det inte bara hyror, jämlik vård och andra klassiska kampfrågor som det marscheras för. Och efter att ha scannat av några skarvkolonier utanför Gävle har Älvkarleby sportfiske nu bevis för att en stor del av smolten äts upp av skarv.


I Älvkarleby handlar kampen om ett bättre fiske. Dom första som lyckas fånga en lax på flugspö på A-sektionen i Älvkarleby får en varsin plats i kungsådrans flugfiske 1:a juli. Under jubileumsåret anordnas flera aktiviteter runt om i landet. Den september välkomnar förbundet alla fiskeintresserade till Älvkarleby.


Där största fokus låg på havsöringsfisket samt hur vi ska få tillbaka havsöringsfisket. Vi på sportfisket kommer göra det vi kan för att vända trenden och med hjälp av alla er därute så kommer vi lyckas. Christian på Älvkarleby sportfiske kommer under vintern ha 5st tillfällen där du har möjligheten att få lära dig binda flugor lämpade för lax och havsöringsfiske i Älvkarleby.


Flugbindarkursen vänder sig till dig som är över 10år och äldre. Plats för detta blir på fiskekontoret och tid ca kl. Nu är nästan av alla pittag återfunna.


Svar till Älvkarleby sportfiske : I ekosystemet är människan en del och så även säl och skarv liksom lax, öring och övrig fisk.

När en art blir dominerande på bekostnad av andra rubbas balansen och vi behöver se över vad som kan göras. Janne Olsson på Älvkarleby sportfiske är bekymrad över utvecklingen kring skarven, och riktar flera frågetecken mot förvaltningen av den genom en debattartikel i Arbetarbladet. Forskarstigen 14A, Älvkarleby. Presentkort plats 1-resten fiskeprylar. Beror på antal deltagare.


Gemensam start från fiskekontoret. Siffror inom parantes( ) är återutsatta över minimimått. En dag om året, på Fallens Dag, kan man vara med om en mäktig upplevelse då vattnet åter släpps fritt över fallen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg