måndag 15 juni 2015

Superhjältar kvinnor lista

Sedan den första superhjälten introducerades för världen på 30-talet i form av Mandrake the Magician, skapad av Lee Falk, har sällskapet vuxit. Internationella kvinnodagen har precis varit. Vad passar då bättre än en lista full av girl power i form av stenhårda filmhjältinnor? Precis som samhället i övrigt är det männen som fått dominera på filmduken medan de kvinnliga karaktärerna ofta reducerats till ganska intetsägande bikaraktärer. Dags för Batman, Iron Man och de andra att låta tjejerna ta plats!


Superhjältar kvinnor lista

Efter Wonder Woman och Ant-Man and the Wasp har vi blodad tand för kvinnliga superhjältar och här är åtta stycken som förtjänar varsin egen film. Den här artikeln är bara påbörja en så kallad stubbe. Hjälp Serien växa genom att fylla i mer!


Listan på kvinnliga superhjältar är lång, så om du blir bjuden på maskerad och vill komma som en superhjälte har du stora möjligheter. Det är bara att fundera på vilka förmågor och krafter du vill ha, och välja din karaktär. De manliga superhjältarna har ett gemensamt drag i sin oförmåga till relationer. Hemliga identiteter och masker hjälper dem att fungera i det sociala spelet – men ofta är de ganska hjälplösa när det kommer till kritan.


Superhjältar kvinnor lista

Fantomen är väl det lysande undantaget – även om hans mystiska aura tog en del stryk som tvillingförälder. Jag skriver en C-uppsats i Konstvetenskap om kvinnliga superhjältar och hur de visuellt framställs, men även om deras karaktär. Skulle gärna få input från kunniga inom området kvinnliga superhjältar. Mina favorit karaktärer är Wonder Woman (såklart), Catwoman och den mindre kända Batwoman (Katherine Kate Kane). De ska bli kalas och då skulle dom ha superhjältetema.


För sådana, se Lista över serier som filmatiserats. För kompletta listor över filmatiseringar av DC Comics och Marvel Comics serier se Lista över filmer baserade på DC Comics respektive Lista över filmer baserade på Marvel Comics. Det finns även starka kopplingar till science fiction -genren och pulp -litteratur. Superhjältar är den enda större genre som skapats direkt för seriemediet. Marvel Studios lovar fler kvinnliga superhjältar ”Mer än hälften” av superhjältarna i MCU kommer vara kvinnor inom kort, och fler hbt-karaktärer ska introduceras.


Marvel-chefen Kevin Feige är ute och gör PR för nya ”Ant-Man and the Wasp”, vilket innebär många goa citat och löften till press och fans. Sen jag fick barn har jag ju liksom inte riktigt hunnit se lika mycket film och skriva lika mycket men jag saknar det verkligen så jag tänkte börja lite smått igen. Och som ni också vet så älskar jag listor. Så jag tänkte bjussa på en bra film- lista varje lördag för att ge lite inspiration till helgen.


Sedan dess har har Marvel skapat några av världens mest minnesvärda och populära superhjältar. Ojämlikhet mellan könen har verkligen utgör inget hinder för kvinnlig befordran inom Marvel universe. I boken möter journalisten Annah Björk kvinnliga artister och producenter. Det handlar om sexism, övergrepp, utnyttjande och patriarkala strukturer som vardag. De här kvinnor är superhjältar som utkämpar en kamp och en revolution.


Superhjältar kvinnor lista

Fler kvinnliga superhjältar från Marvel. De nyanlända kvinnorna , våra superhjältar , kommer alltid först till olika rekryteringsträffar, jobbmässor och företagsevenemang, trots att de oftast blir valda sist, men de ger inte upp. De fortsätter att kämpa för att det är det samhället kräver av dem.


Drivkraften bygger dock inte på samhällskravet, utan det egna ambition att lyckas och förbättra sina livsvillkor. Under torsdagen släppte Dagens Nyheter en granskning om att historieböckerna i svenska skolan har glömt kvinnorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg