måndag 22 juni 2015

Bästa barnfilmerna genom tiderna

Lätt att älska, använda och anpassa. Ladda ner och titta offline! Det finns ju animerade och tecknade filmer som främst riktar sig mot vuxna och innehåller grövre material. Nedanför listar jag de tio erkänt bästa animerade eller tecknade filmerna genom tiderna.


Bedömningen har skett med hänsyn till kommersiell framgång, kritisk mottagning och favoriter hos fansen.

Och endast en film per filmserie. Sverige är en stolt filmnation, både historiskt sett och i nutid. Vi är helt enkelt ganska duktiga på det där med film här uppe i norr.


Därför kände vi att det var dags hylla den svenska filmkonsten genom att sätta oss ner och ranka de bästa svenska filmerna genom tiderna. Lilla Kevin blir kvarglömd hemma när resten av familjen åker på semester över jul. Under tiden de är bortresta försöker två klumpiga tjuvar göra inbrott – men Kevin är smart och får på egen hand tjuvarnas inbrottsförsök att misslyckas. De bästa svenska filmerna genom tiderna En gång en klassiker, alltid en klassiker?


Vi har sammanställt en filmhistorisk topplista med hjälp av filmkritiker och -akademiker.

Här finns samtliga röstsedlar samlade. Julen står för dörren och det är snart dags att komma i rätt stämning inför alla glöggmys, granklädningar och släktfiranden. Och vad kan då passa bättre än en härlig filmkväll för att hitta den rätta känslan? Jag älskar barnfilmer och allra mest de som inte är animerade.


Sagan om Narnia är storfavorit och jag lär aldrig ändra åsikt där, men det finns många andra fantastiska filmer. Jag hittade en liten video med de 1bästa icke-animerade barnfilmerna genom tiderna. Något att inspireras av! Den naiva och drömmande Amelie hittar ett plåtskrin med barndomsminnen i sitt badrum. Men det är inte hennes, så hon bestämmer sig för att hitta den rätta ägaren.


Inför högtiderna finns det inget som sätter stämningen bättre än att krypa upp framför en mysig julfilm. Här listar vi allt som bara måste ses under julen, julklassiker från alla tider. En kopp varm choklad och nybakade lussekatter – och du är redo! Julen är en tid för många att kura ihop sig inomhus framför en god film.


Här är VK:s bästa julfilmtips - oavsett om det är en gammal klassiker, familjemys eller pang-pang du söker. Kanske växte du upp framför tv:n? Minns du vilka program du tittade på som liten?


Troligtvis inte alla, men garanterat några stycken, för vissa program har lämnat så pass djupa spår att vi även minns dem i vuxen ålder.

Låt oss blicka tillbaka och bli nostalgiska. Här kommer nämligen en lista över tidernas bästa svenska barnprogram. Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, Molly Sandén, Anders Hansen och Sissela Kyle är bara några få av profilerna som står på listan. Världens genom tiderna bästa film?


Nej, den frågan svarar jag helst inte på. Visst är det en bra film, speciellt för sin tid , men hur många vill se den nu? Svartvit och med ett bildspråk som var alldeles nytt då på sin tid.


Den kommersiellt mest framgångsrika filmerna genom tiderna. Barnfilmer som är lika kul för. Rör på de lurviga till de bästa dansfilmerna genom tiderna. Gudfadern världens bästa film genom tiderna Den första delen i sagan om familjen Corleone har utsetts till världens bästa film genom tiderna.


I alla fall om man ska tro den engelska tidningen Empire magazines läsare. Listan: bästa svenska bilarna genom tiderna. Saab 25-årsjubileum genom att tillverka de här. NHL firar 1år och i samband med helgens allstar-event i Los Angeles passade ligan på att utse de 1bästa spelarna som tagit skridskoskär i en NHL-rink genom alla de år som passerat.


Fyra svenskar tog plats på listan som inte är en ranking, utan en hedersbetygelse. Efter att hundratals gånger suttit och tänkt Vad fan ska jag se för film idag då? Det var dock bara titlen som sto så jag har lagt till lite text om vad filmen handlar om i korta drag och även en bild på filmomslaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg