måndag 8 juni 2015

Motiverande samtal mi

Motiverande samtal mi

Miller och Stephen Rollnick. Vi erbjuder även individuella samtal i livsstilsförändringar och personlig utveckling. Modellen och metoden utgår ifrån att den som berättar har de resurser och motivation som behövs för att göra en förändring. Den bygger också på samarbete och en frihet att själv bestämma, autonomi. MI inom flera områden.


Motiverande samtal mi

Liria Ortiz, författare, psykolog och lärare i motiverande samtal : ”Istället för att övertala eller övertyga kan det vara mer effektivt att lyssna och kompromissa. Att plocka fram någon annans inre drivkrafter är mycket mer effektivt än att försöka pådyvla sina egna. MI är en förändringsinriktad samtalsmetodik för samtal om livsstilsförändring. Syftet är att väcka och förstärka den inre motivationen till beteendeförändring genom att utforska personens egen syn på sin problematik. Det innehöll filmer, informationstexter, illustrationer och.


Motiverande samtal – en konst att behärska. MI har effekt som enskild insats, men har sin mest robusta effekt i kombination med annat. Det betyder att MI , sekvenser av MI och MI -inspirerade strategier (med sin goda effekt på motivationsdelen i olika förändringsprocesser) enkelt och väl kan integreras med annat.


Motiverande samtal mi

MI är en metod som ger verktyg för att hantera problem med motivation som tidigare inte varit upp-märksammade inom andra samtalsmetoder samt behandlings- och terapiformer. Inte beredd Väck intresse, tillför information Osäker. Det huvudsakliga målet är att hjälpa människor att komma vidare i en förändringsprocess. Vad är motiverande samtal ? Det är ett sätt att närma sig en annan människa i ett samtal om förändring utan att gå över integritetssfären, utan att kränka.


MI handlar om att hålla ett samtal så att människor talar sig själva in i förändring, grundad på sina egna värderingar och intressen. Exempel hur att använda motiverande samtal om alkohol i början av en behandling. Ett av de viktigaste bidragen i det motiverande samtalet är att väcka intresse när individen ännu inte är motiverad till förändring.


Därför ville vi undersöka sjuksköterskors upplevelser av att arbeta med MI. MI ger stöd att formulera en egen förståelse av ett problem och egna argument för förändring. Därmed att stärks individens beslut och åtagande att genomföra förändringen.


MI är generellt men under de olika delarna i kursen kommer kursledaren Annika Sonnenstein att lyfta fram och fokusera på hur MI kan anpassas och användas vid autism och ADHD. Att vi ser MI som ett förhållningssätt beror bland annat på att vi upplever att motiverande samtal sätter ord på ”sunt förnuft” och öppnar upp för reflektion om hur hjälpgivaren möter klienten. Välkommen till Learning Transfers MI sektion. Syftet med dessa korta filminslag är att påminna dig som har varit på en MI -utbildning om grundläggande tankar, verktyg, strategier mm.


Jag hoppas också att du som ännu inte gått en MI -utbildning blir ännu mer nyfiken och går till handling! Karolina Edler driver utbildningsföretaget PeakVision AB och arbetar som MI -utbildare, handledare, föreläsare och coach. MI lägger stor vikt vid det empatiska förhållningssättet och därigenom skapas bättre förutsättningar för att en förändring blir möjlig. Det gör man genom den specifika samtalstekniken i MI och den grund metoden vilar på, MI -andan.


Syftet var att belysa användbarheten och effekten av MI vid livsstilsförändringar för att främja hälsa och välbefinnande hos patienter. Som vetenskaplig modell valdes litteraturöversikt och vetenskapliga studier användes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg