onsdag 24 juni 2015

Jobba med utsatta kvinnor

Jobb : Verksamhetsledare på Stadsmissionens skyddsboende. Jag arbetar som verksamhetsledare på Stadsmissionens nystartade skyddsboende för våldsutsatta kvinnor och deras barn. Boendet öppnade nu under hösten, den oktober och jag, som har varit föräldraledig ett år, började den september.


Vad krävs det för utbildning för att jobba med utsatta kvinnor o barn? Tex i krigsdrabbade länder, fattiga länder etc. Jag brinner för att hjälpa andra människor till en bättre vardag men kan inte hitta vad för kompetens som krävs.

Var femte kvinna har blivit utsatt. Enkäten visar att drygt procent av alla män har upplevt sexuella trakasserier på en kvinnodominerande arbetsplats. Och för kvinnor är risken störst i ett mandominerande yrke, där nästan var femte kvinna uppger att de blivit utsatt. Lars Hjalmarsson är grundare och vd för Jobbhälsoindex.


När du visar intresse för ett jobb får verksamheten tillgång till dina personuppgifter och ditt CV. Du godkänner också att verksamheten kontaktar dig i samband med rekrytering av det jobb du visat intresse för. Läs mer om intressevisning här.


Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss.

Vi har öppet dygnet runt och du kan ringa oss oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal kostar ingenting och syns inte på telefonräkningen. Om man vill jobba med utsatta kvinnor och barn, t. Vad finns det då för yrken att välja på?


Vilken utbildning är då mest passande? Jag antar att socionom kan vara något, men finns det något annat. De erbjuder stöd i kontakt med t. Polisen, Socialtjänsten, familjerätten och rättsväsendet. Kvinnojoursmedarbetare lyssnar, stöttar och peppar och hjälper de utsatta kvinnor och deras barn att upptäcka sina val och definiera sina måI samt komma fram tiII hur de kan nå dem måIen.


På grund av relationen höll hon på att mista allt – jobb , boende, vänner. Polispatruller hade ingripit gånger på mindre än ett och ett halvt år, men hon vägrade att delta i utredningen. Till slut träffade Jannicke kvinnan när hon låg på intensiven med en sprucken mjälte. Där och då bestämde sig Jannicke för att inte ge sig. Att arbeta med våldsutsatta kvinnor Socialtjänsthandläggaren kan beskrivas som en lots som stödjer och söker skydda den som utsatts för våld.


Hjälpen bör ges utifrån ett helhetsperspektiv som tar fasta på den våldsutsattas hela livssituation. Under två års tid arbetade hon med fal-let på sin fritid jämsides med det ordinarie arbetet som affärsjurist. Under arbetet med den utsatta kvinnan , kände jag att detta att kunna hjälpa brottsof - fer, både män och kvinnor var något jag ville jobba med , fortsätter Elisabeth.


Vi är fem utredare som jobbar med detta.

Unga kvinnor värst utsatta. Värst utsatta för trakasserier är unga kvinnor. Tio procent i åldrarna 16–år har upplevt sextrakasserier från chefer eller kollegor på jobbet. En kvinna som utsätts för våld av sin man eller sambo är en kvinna för mycket.


Och då borde vi ha satsat mer resurser någonstans, säger Forsblom. Han konstaterar att våld mot kvinnor och våld i parförhållanden är svåra frågor. Det här är också problem som till stora delar är dolda och dessutom belagda med skam och skuld. De är också engagerade i att medvetengöra regeringen om de förhållanden utsatta grupper lever under.


Under måndagseftermiddagen har polisen sökt efter gärningsmän till två stöldförsök mot två äldre kvinnor. Organisationen spelar en avgörande roll för social förändring för nepalesiska kvinnor och barn. Den ena kvinnan , som är i 85-årsåldern, lyckades ta sig från platsen utan att lämna sitt halsband som två män försökte stjäla.


Fatemeh Seydalzadeh har under lång tid arbetat med utsatta kvinnor. Hon jobbar som projektledare på Blå Vägen, vars syfte är öka människors aktiva deltagande i samhälls- och arbetsliv genom integrationsfrämjande verksamheter. De mest drabbade är alltid kvinnor , i alla samhällen.


Att få tag på Gita är till skillnad från Sjukvårdsrådgivningen mycket svårt eftersom hon jobbar extra för att ha råd att jobba med det hon brinner för, kvinnor som utsatts för övergrepp. Stockholms Läns Landsting, SLL, vill inte finansiera verksamheten och hänvisar till att de vill bygga upp en egen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg