torsdag 13 juni 2019

Restips kuba

Stor guide: Allt du vill veta om Kuba inför resan. Kultur, sevärdheter, spännande städer, klassiska barer, gamla bilar och långa stränder. Var firar man nyår bäst?


Vad får man inte missa på Kuba ? Kan man hyra bil eller hur tar man sig lättast runt där?

Tänkte ca dagar på Kuba hur ska man lägga upp resrutten på bästa sätt? Bo i Havanna och göra utflykter därifrån eller åka runt? Kuba , som sträcker sig 1mil från väst till öst, har hundratals fantastiska vita stränder, skogiga berg och slätter där det framför allt odlas sockerrör (även om turismen i dag gått om som viktigaste inkomstkälla). Temperaturen är ständigt subtropisk - medeltemperaturen i februari är grader och i augusti är den 28.


Tack vare embargot mot Kuba i över år är Kuba idag en destination med en stor portion charm. Res hit med ett öppet sinne och var beredd på det oväntade. Att resa till Kuba är att få uppleva en oputsad och ibland lite ruffig miljö.


Det är tjusningen med att befinna sig här.

En semester på Kuba bjuder på en annorlunda upplevelse. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln. Kuba är inte ett vanligt resmål och även för en frekvent resenär kan det vara komplicerat.


Här är saker du bör känna till innan du reser till Kuba ! Några exempel på populära platser för resor i Kuba är Havanna, Varadero, Trinida Pinar del Rio, Santiago de Cuba, Santa Clara, Cienfuegos, Victoria de las Tunas, Camaguey, Guantánamo. Källa: CIA World Factbook. Klicka vidare i vänsterspalten för att utforska Kuba ytterligare eller ta en titt på det senaste från Kuba här under.


Kuba har seglat upp svenskarnas topplista över bokade resmål de senaste åren och allt fler upptäcker landet. Något som även har ökat är antalet turister som vittnar om hur de blir blåsta av bedragare. Vi har kollat runt bland nyhetsartiklar och olika reseforum för att samla några av de mest förekommande.


Sommarens karnevaler på Kuba har nått Bayamo : Karnevalerna avlöser varandra under sommaren på Kuba och nu är det dags för staden Bayamo att bjuda till dans, musik och glädje. Under tre intensiva dagar fylls torgen och gatorna av kulturen för stadens invånare som de tusentals besökarna som deltar i festligheterna. Drömmer du om kritvita stränder, turkost vatten och böljande palmer? Den lilla strandorten Varadero ligger två timmar öst om Havanna, på Kuba.


Vår medlem Amanda, alias Amandanaesman, guidar oss till sitt strandparadis i Kuba , landet som hon både har bott i, besökt sex gånger och gärna återvänder till. Med oss har du tillgång till råd från experter och får hjälp med att göra de bästa valen. Populära resor till Kuba.

Tänk också på att det ofta är väldigt dyrt både att ringa och ta emot samtal utomlands. På Kuba är tillgången till internet starkt begränsad. Från Kubas nordligaste punkt är det ca 1km till Florida, och från den västra spetsen är det ungefär lika långt till Yucatanhalvön i Mexico. Norra Kuba är ganska platt, medan terrängen i söder och öster är mer varierad med ett par bergskedjor som bryter av de gröna, böljande kullarna. Kuba har allt du drömt om, från kritvita stränder, svalkande vatten och avslappnad stämning till underbar natur och koloniala städer fyllda med livsglädje.


Kuba är, sin kommunistiska historia till trots, en karibisk paradisö och det betyder att du rimligtvis borde hitta djuphavsfiske av världsklass här. Vilket också stämmer, sportfiskare från hela världen reser till Kuba just eftersom klassen är så hög. Här är det allra bästa tipset att följa i Ernest Hemingways fotspår. Guardavalaca – en av Kubas bästa stränder Guardalavaca var tidigare en by med fokus på boskapsskötsel, men idag är den det mest populära semesterparadiset på östra Kuba. Den fantastiska vita sandstranden, omgiven av palmer och turkosblått vatten, är känd som en av Kubas bästa stränder.


Kontrollera eventuellt din mobiloperatörs villkor gällande täckning och priser före avresa. Wifi har börjat komma till Kuba och i alla större städer finns det wifi på stora torg. Här kan du bada, sola och ägna dig åt sportaktiviteter. Det kostar att använda nätverket.


Varför inte uppleva spänningen under en djuphavsfisketur i Mexikanska golfen. Det goda köket bjuder på många välsmakande kreolska rätter och i Havanna kan du dansa salsa natten lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg