fredag 21 juni 2019

Lefkas flyktingar

Lefkas flyktingar

Boek nu en profiteer van de Sunweb Vroegboekvoordelen. Boek veilig je vakantie, met Laagste Prijsgarantie! In de wintermaanden naar de zon. Last Minute op vakantie. Runt miljoner människor är på flykt från konflikter eller förföljelse.


Stöd Läkare Utan Gränser med en gåva för att bidra till vårt livsviktiga arbete. Bekijk het ruime aanbod op TUI. Profiteer het hele jaar door van de TUI garanties.


Boka din drömsemester redan idag! De bästa stränderna och godaste tavernorna. Citerat från Sierra: Det finns inga flyktingar på Samos och kommer ej heller några dit längre. Du verkar ha bra koll på Samos :) Verkar som det blir en resa dit för oss. Vi vill besöka både Pythagorion och Kokkari, hur är avståndet däremellan?


Lefkas flyktingar

Kan man köra moped eller det är alldeles för långt? De absolut finaste stränderna ligger på västkusten och nås för det mesta med hyrbil eller med badbåt (från bl a Nidri). På östkusten är stränderna mindre och inte lika vackra som de på västkusten. Här kan du äta gott på hemtrevliga tavernor, upptäcka det vackra landskapet och naturen, samt uppleva grekisk kultur. Du kan även flyga till Aten och åka buss därifrån.


Nu avslöjas ännu värre förhållanden för de tusentals båtflyktingar som lyckas ta sig till andra grekiska öar. Vid ett flertal tillfällen så försökte flyktingar få tag på rum på olika hotell, men hotellen gav alltid som svar Fullbokade. Lefkas – den bedårande vita ön. Just för att hotellen är rädda att flyktingarna ska skrämma iväg turisterna så de är noga med att de håller sig på avstånd.


De höga kritvita klipporna som stupar tvärt ner i det turkosa vattnet och i den mjuka sanden gör den här stranden till något alldeles extra som måste upplevas. Samtidigt som svenska turister ligger på stranden och sippar paraplydrinkar på ön Kos, sover flera hundra övergivna flyktingar på ett nedlagt hotell en bit från centrum. Tiotusentals syriska flyktingar sitter fast i Grekland – ett land i djup ekonomisk kris och utan möjligheter att ta hand om en våg av människor på.


Det känns som en ö eftersom stämningen här är avslappnad och lugn, men ändå är det en by på fastlandet. Flyktingar från främst Syrien och Afghanistan lever under extrema förhållanden på de grekiska öarna Lesbos, Chios och Kos, enligt SVT. Europachefen för FN:s flyktingkommissariat UNHCR, Vincent Cochetel, kallar situationen för en skam för hela EU och manar Grekland samt Europa till att vakna upp. Människor sover i parker och på.


Grekland erbjuder stor variation – men vilka öar passar dig bäst? Det beror givetvis på vad du vill ha för upplevelse. Vi har listat de bästa ställena i tio. Koppla av på stranden, ta en segeltur på Joniska havet eller gör en härlig utflykt till någon av de kringliggande bergsbyarna.


Källa: Migrationsverket). Det land som tog emot flest flyktingar sett till BNP var Pakistan. Följt av Dominikanska republiken, Kongo och Kenya. Till Kefalonia åker man antingen charter eller reguljärt med SAS. Parga är en liten stad på fastlandet med höga gröna berg i nacken och ett turkosladdat hav framför sig.


Lefkas flyktingar

Man går runt den lilla staden på en halv förmiddag och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg