tisdag 18 juni 2019

Kvinnofridslinjen

Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du kan ringa oss oavsett var du bor i Sverige. Våld mot kvinnor kan anta många former som fysiska, psykiska. Uppsala Universitet är en statlig enhet.


Testa en premiumsida på hitta. Det är klart att metoo har inneburit att fler vågar berätta om vad de har varit utsatta för. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen. Eftersom det är ett 020-nummer är samtalet kostnadsfritt och syns inte på telefonräkningen. Det finns omkring 2kvinno- och tjejjourer i Sverige.


Här finns alla samlade. Du kan enkelt hitta den jour som ligger nära dig. I akuta situationer, ring Polisen på telefonnummer 112. Den bemannas av personal från kvinnofridsenheten vid Akademiska sjukhuset.


Rekordmånga ringer till kvinnofridslinjen. Metoorörelsen är en förklaring – men även den ändrade sexualbrottslagstiftningen och att personal inom vård och socialtjänst är mer uppmärksamma på hot och våld mot kvinnor. För akut stöd eller skyddat boende ring socialtjänsten i din kommun. Efter kontorstid kontaktar du socialjouren.


Nationell stödtelefon för dig som upplever hot, våld och sexuella övergrepp. ALVA kvinnojour avvecklas. Vi lyssnar, ger råd och stöd samt hjälper kvinnor och barn som är utsatta för våld i en nära relation. Våld i hbt-relationer RFSL:s brottsofferjour. Jag vill veta - om barns rättigheter vid brott.


Kvinnofridslinjen

Du ringer oss gratis oavsett var du bor. Antal samtal kulminerade under sommarens semesterveckor. De som tar emot samtalen är specialutbildade socionomer och sjuksköterskor med vana att möta personer i kris och svåra livssituationer. Telefonlinjen är öppen dygnet runt.


Kommunens verksamhet för personer som varit utsatta. Har du blivit utsatt för hot, våld eller andra övergrepp? Du kan känna dig trygg att vända dig till oss.


Vi har tystnadslöfte och det betyder att ingenting du berättar förs vidare. De som svarar har hög kompetens kring våldsproblematik och kan hänvisa till rätt instans på din hemort. Tillgång till tolkservice.


Kvinnojour - Du som söker oss! Vinkelhanden, uppåtriktad och vänstervän kontakt med högra sidan av bröstet, slås nedåt. Och den enorma uppmärksamheten kring metoo-kampanjen har ökat antalet samtal.


Kvinnofridslinjen

Många blir påminda om sådant som hänt dem, säger Åsa Witkowski vid Nationellt centrum för kvinnofrid. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Vi finns för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg