onsdag 19 juni 2019

Resesajter omdöme

Tanken med listan är bland annat att hjälpa resenärerna att sålla bland alla resesajter. Det finns så otroligt många bokningssajter, inte minst i resebranschen. Vi är ett oberoende analysföretag som vill förmedla andra kunders uppfattningar om sajterna. Det blir en slags konsumentupplysning i djungeln av sajter, säger Jag Ogner.


TripAdvisor hjälper nästan en halv miljard resenärer varje månad att göra varje resa till deras bästa resa. Använd TripAdvisors webbplats och app för att bläddra bland hundratals miljoner omdömen och åsikter om boenden, restauranger, upplevelser, flygbolag och kryssningar. Det handlar om brister i informationen och avtalsvillkoren som bland annat kan göra att resan ser billigare ut än vad den egentligen är. Läs och skriv rekommendationer om Svenska Resegruppen AB i Uppsala. Gillar du att knåpa ihop resan på egen hand?


Här är fem oumbärliga webbplatser för dig som fnyser åt resebyråer, paketresor och charter. Omdöme : Lättanvänd sajt med ordentliga prisuppgifter. Inga inspirerande resguider och betalning endast via internet är allt som skiljer den från fem plus.


Det är första gången vi bokar via AOBtravel, men vi reser väldigt mycket på egen hand så vi har stor erfarenhet av olika resesajter. Beställde resa till USA och fick efter några veckor ett e-mail från AOBtravel att flygbolaget hade ändrat resrutten. Billiga flyg börjar ofta med sökmotorer, och visst kan de vara en bra start till den bästa biljetten.


De ger översikt och hyfsat uppdaterade priser. Jag brukar surfa runt på olika resesajter och kolla efter vilket flygbolag som har billigaste flygpriset. Därefter går jag in på flygbolagets egen hemsida och köper biljetter, oftast ett par hundra billigare. Det är inte alltid prisjämförelsesajterna får med de billigaste flygbiljetterna och därför kan det vara klokt att kolla upp priserna på några andra resesajter innan du slår till.


Nätresebyråerna har dessutom ofta tips på intressanta och billiga resmål, sista minuten-erbjudanden, paketerbjudanden. Lanseringen sker två månader efter. Det är väldigt enkelt att publicera ett omdöme på TripAdvisor! Du kan göra det på några olika sätt: Bläddra ned till avsnittet Omdömen. Flera resesajter har en bra design och layout på sin sajt.


Dessutom tar flera sajter ut en olaglig avgift. Men så finns det resesajter där skribenten får betalt för skrivandet och layouten har någon grafisk formgivare fixat. Resesajten World Citizen är ett samarbete med SAS och American Express, där skribenten Lovisa De Geers resesajt är mindre lycka enligt mig. Miljontals användare världen över skriver där in omdömen om hotell, stränder, restauranger, sevärdheter och resmål som helhet.


Enligt Tripadvisor själva har de över 1miljoner omdömen på sin sajt och de 20-talet andra mindre resesajter som också tillhör varumärket. Men det gäller som sagt att inte ta allt på dödligt allvar. Resia har charterresor med alla Sveriges stora charterarrangörer.


Nästan allt inför resan går att göra på nätet. Konsumentverket gjort. Köpa flygbiljetter, charterresor, beställa valuta, läsa guider, boka hotell.


KAYAK söker igenom hundratals andra resesajter på ett par sekunder och hjälper dig hitta den information du behöver för att ta de rätta besluten om flyg, hotell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg