måndag 17 juni 2019

Sluta snarka operation

Stort utbud av hjälpmedel för en god natts sömn. Välkommen till ResMed! Det är vanligt att snarka mer när du ligger på rygg. Därför är det bra om du kan undvika ryggläge när du sover. Med lite övning är det många som lär sig att sova på sidan eller magen.


Det finns också olika hjälpmedel att ta till.

När man sover slappnar musklerna i svalget av. Underkäken och tungan faller bakåt och då blir utrymmet där luften ska passera smalare. Den mjuka gommen och de övre luftvägarna kan då vibrera ljudligt när man andas.


Hjälp med att sluta snarka ! Helps Stop Snoring – effektiva produkter mot snarkning! Sjukskrivningstiden efter operationen är en till två veckor, beroende på typ av arbete. De flesta av oss känner någon som snarkar eller nattligen störs av en partner som snarkar , detta kallas social snarkning.


Det är dubbelt så vanligt att män snarkar i jämförelse med kvinnor. Att omkring av männen och av kvinnorna snarkar regelbundet visar flera studier vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och Sunderby sjukhus i.

Operation är ingen garanti för att sluta snarka , vissa fortsätter även efter ingreppet. Ligg lågt med huvudet i sängen. För många kuddar gör att halsen böjs framåt och svalget blir trångt. Somna inte ”dödstrött”.


Det förorsakar såväl orolig sömn och dagtrötthet för patienten som störd nattvila för sängpartnern. Han har också en känsla av att det anses lite skämmigt att vara kvinna och snarka. Men när de kommer i klimakteriet börjar också många kvinnor snarka. Snarkning förekommer också hos barn. Brist på sömn eller avbruten sådan, kan påverka förmågan att koncentrera sig, ge dåligt humör samt påverka hälsan.


Drick mindre alkohol - alkohol gör att musklerna i svalget slappnar av och ökar risken för snarkning. Registrera din sömn – drabbas du ofta av sömnproblem? Att inte vara utvilad kan orsaka snarkning. Lider du av snarkningar?


Här kan du läsa om riskfaktorerna vid snarkning och vad du kan göra för behandla och bli av med ditt problem. Vad kan du göra själv och när bör du ha professionell hjälp? Snarkar du och behöver hjälp att sluta snarka ? Snarkskenan SnorBan är utformad för att hålla underkäken lätt framskjuten, vilket håller luftvägarna fria under natten. Sluta snarka med snarkskenan SnorBan.


Slipp skenor och masker och vakna pigg på morgonen.

Inga biverkningar, du kan äta, drick, tala normalt direkt efter behandlingen. Med endast tre behandlingar reduceras snarkningar vilket inte bara märks på nätterna utan även på dagarna då man blir piggare och känner sig mer utvilad. Råd för att sluta snarka.


Vi reder ut orsakerna till snarkning och vilka produkter som kan minska besvären. FRI FRAKT när du köper snarkskena på nätet. Snarkskena, näsvidgare, snarkspray, snarkplåster – alltid webbpriser och trygga betalningar hos Kronans Apotek.


Att snarka är inte bara jobbigt ljudmässigt för både dig och din omgivning. Det kan även leda till ständig orkeslöshet och sömnbesvär. Lyckligtvis finns det hjälp för att sluta snarka. Men först och främst måste du ta reda på vilken typ av snarkare du är.


Om den som snarkar har samtidig dagtrötthet bör utredning för sömnapnésyndrom göras med en nattlig registrering av andningsrörelser, luftflöde genom mun och näsa, snarkning, syrgasmängd i blodet och sovposition (rygg, mage, sidan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg