tisdag 17 oktober 2017

Ultraljud vecka 12

Med ultraljudet skjuter du in återfuktande medel till hudens inre skikt. Samma metod kan du även använda vid artroser. Ibland gör vårdpersonalen även ultraljud under förlossningen, exempelvis för att se hur barnet ligger inne i livmodern.


Alla gravida brukar erbjudas ultraljud någon gång mellan vecka och 20. När och hur många ultraljud som erbjuds är olika inom olika landsting och regioner och på olika barnmorskemottagningar.

Jag har bild från VUL vecka och RUL vecka (nästan 18) i mitt galleri. I vsåg man att det såg ut som något som ska bli en människa - huvu armar, ben, överkropp och ett slående hjärta. Fostret är ju inte alls lika utvecklat i vsom i v18. Gravid vecka – fostrets utveckling.


Detta innebär att man via ultraljud gör kontroller för att utläsa eventuell förhöjd risk för kromosomskada, såsom down syndrom. Barnet är i vecka cirka millimeter och väger knappt gram. Frågor och tankar om bebisen i magen.


Ladda upp din ultraljudsbild här.

Barnets utveckling när du är gravid i vecka 12. När du är gravid i vecka får barnet i magen helt och hållet sin närings- och syretillförsel via moderkakan och navelsträngen. De inre organen fortsätter utvecklas, framförallt hjärnan.


Gjorde VUL vecka idag för att se hur moderkakan låg, mina tidigare två barn är födda m snitt pga föreliggande moderkaka, och detta med moderkaka kan man tydligen se bättre med VUL. Ligger lågt igen, hoppas på ickeblödningar, men snitt blir det igen. LYCKA att se sin lillbebis för första gången! Inget tickande hjärta på ultraljud vecka 12. Man mäter på lite olika sätt beroende på vilken vecka mamman är i: Fram till graviditetsvecka mäter man sitthöjden från hjässa till stjärt.


Från graviditetsvecka mäter man huvudets bredd och lårbenets längd. Ytterligare en sak man kan kontrollera med hjälp av ultraljudet är hur moderkakan ligger placerad. Läs mer om tidigt ultraljud. Ett ultraljud före vecka är aldrig nödvändigt om det inte är så att du har ont och har blödningar. Då kan man göra ett ultraljud för att se om fostret lever.


Ju närmare vecka man kommer desto svårare blir det. Runt vecka 11- brukar man kunna avgöra BF på en vecka sånär. I vecka 1 på två veckor sånär.

Efter vecka börjar fostren att växa i olika takt och då är det väldigt svårt att vara exakt. Via ultraljud och elterapi ökas genomblödningen vid alla inflammationer. Förloppet går i regel mycket snabbt. Vecka 6-7: Ultraljud i graviditetsvecka 6-kan visa om fostret lever (hjärtat slår) och om det är ett eller flera foster. För de flesta är rutinultraljudet också det första ultraljud som genomförs.


Om du tillhör den grupp som genomför ett KUB-test så kommer ditt första ultraljud att genomföras redan runt vecka 12. Det finns olika orsaker till varför man kan göra ett tidigt ultraljud. Unsubscribe from Ipennjord? Men det är säkert olika för alla.


Vill du veta barnets kön eller ej? Tidigt ultraljud med KUB måste göras mellan vecka och 13. Runt den här veckan är det dags för den första ultraljudsundersökningen!


Kanske är det först nu som du verkligen kan ta till dig att det finns ett litet barn i din mage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg