måndag 23 oktober 2017

Attraktiva egenskaper hos kvinnor

Många kvinnor kanske känner sig pressade av modetrender och samhälle att gömma inperfektioner med hjälp utav smink, men när det kommer till det här med smink så är mindre oftast bättre. Forskarna visade att kvinnor som använde lite smink var upp till mer attraktiva hos män än kvinnor som hade mycket smink. Svaren vi fick tyder på att man kan slänga alla gamla klyschor om att kvinnor skall ha en kedja som går mellan köket och sängen, det är faktiskt inte så stor skillnad på vad män vill ha hos kvinnor och vad kvinnor vill ha hos män. Män är mer ”visuella” än kvinnor.


Detta tack vare den evolutionära programmeringen. Vissa kvinnor följer en specifik modetrend och inser inte att det kan bli tråkigt i betraktarens ögon.

Många män tycker att en attraktiv kvinna är en som är unik och har sin egen stil – som inte låter sig svepas iväg av modetrender. Hon är nöjd med vem hon är, och det är vackert. Kanske är energi summan av alla de ovannämnda egenskaper. När en kvinna följer hennes passioner, visar medkänsla, är smart, rolig, vägrar att ge upp, och tror sig vara värdig, är hon verkligen är vacker. Hon blir den gnista som lyser upp alla runt henne.


Hos människor har vissa egenskaper alltid uppfattats som lockande. Ibland kan dessa förklaras i strikt biologiska termer. Män som exempelvis föredrog äldre kvinnor som passerat sin fertila ti fick ingen avkomma som kunde bära en sådan preferens vidare.

Det kan vara en förklaring till att ungdom uppskattas hos kvinnor i de flesta kulturer. I genomsnitt föredrar män kvinnor när de har procent mindre smink, ensligt studier där de fått se bilder på samma kvinna i olika mängder smink. Den röda färgen kan drastiskt ändra hur män uppfattar en kvinna. En röd klänning, röda läppar, naglar, en scarf – rött gör att hon uppfattas som mer attraktiv. Sköna attribut hos män anses bland annat vara läng fyrkantig käke, breda ögonbryn, breda axlar (med smal midja vilket ger v-formen), starka armar och bröstmuskler.


Hos kvinnor anser man bland annat att följande attribut är attraktiva : fylliga, röda läppar, stora bröst, yppig rumpa, och en timglasformad midja. Att var rolig och ha humor är ett tecken på intelligens och kreativitet. Det är till och med vetenskapligt bevisat att man i ett evolutionärt perspektiv behövt dessa egenskaper för att överleva, och därför gör det dig också mer attraktiv för potentiella partners, det sitter liksom i generna. Vilken man som helst kan bli en framgång hos kvinnorna - om han har rätt egenskaper.


Ekstrabladet listar de mest attraktiva egenskaperna hos män. Och nej, utseendet spelar faktiskt ingen större roll- titta bara på Hugh Hefner. Självsäker: Att en man är självsäker och har självtillit är ett absolut måste. Håll även utkik efter listan som berättar där kvinnor berättar vilka de minst sexiga egenskaperna hos män är.


En tjej kan se ut lite som hon vill. Men det hindrar inte att kvinnor kan var rörande överens om vilka egenskaper hos män som inte är så sexiga. För dig som man kan det vara bra att ha koll på inför en dejt.


Vad dras vi till när vi letar efter en partner?

En ny stor australiensisk studie har sökt svaret på vad män och kvinnor vill ha när det kommer till personlighet, sexualitet och fortplantning. När du träffar en man som du är intresserad av, kommer du vara benägna att projicera bästa möjliga bild. Alla av dem kommer att vara intresserade av ditt utseende, men oavsett vad är deras avsikter, kommer var och en av dem undersöker också din personlighet. Det visade sig att kvinnor är mindre attraherade av män som skrattar och mer attraherade av män som utstrålar stolthet.


Intressant nog är det är tvärtom för männen. De föredrar leende kvinnor framför de med stolta. Vad tycker kvinnor är attraktivt hos en man? Vilka saker gör män mer attraktiva för kvinnor ? Här går vi igenom olika saker som tjejer tycker om hos killar som INTE är relaterade till utseendet.


Hon får vara sur och ledsen, det är alla då och då, men det är viktigt att kunna gå vidare och konstruktivt reda ut vad som orsakade det. Ansvarslöshet gällande ekonomi och jobb, utbildning mm. Skyller på andra, annat för att livet inte blev som hon ville istället för att ta sig i kragen och styra mot det mål hon har. Allt hos en kvinna är så klart attraktivt och fint och ingen annan människa behöver bekräfta det.


Men i dag har vi oavsett detta samlat de mest otippade sakerna som killar faller pladaskt för hos just kvinnor som vi inte hade en aning om. Har människan alltid varit monogam? Och varför tänder vi på vissa och inte på andra?


Läs om de nyaste studierna och få svar på dina frågor om sex här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg