fredag 27 oktober 2017

Ansöka om ensam vårdnad kostnad

Ansöka om ensam vårdnad kostnad

Det är numera svårt för mammor att få ensam vårdnad om inte fadern är direkt opassande att ha hand om barn. Sen vill jag tillägga att om mamman skulle starta en stämning och förlora så får hon stå för hela kalaset alltså pappans advokat kostnader också. Varför måste man ha ensam vårdnad om man har barnet på heltid redan? Om en mamma vill ansöka om ensam vårdnad , vad kostar det?


Om pappan inte går med på det alltså? Om konflikterna som uppstår påverkar barnet negativt bör man ansöka om ensam vårdnad. Hur kan vi på Advokatfirman DEFENS hjälpa?


Vi kan erbjuda dig möjligheten att få kostnadsfri juridisk rådgivning via telefon eller e-post. Vanligtvis är inte kostnaderna det första man som förälder tänker på när det kommer till en vårdnadstvist, men det är ändå en realitet som måste tas med. Ett gift par som skiljer sig behåller ändå gemensam vårdnad om eventuella barn. Om man inte är nöjd med underhållsbidrag så kan man ansöka om jämkning i domstol. Här bör man dock vara medveten om att det kan leda till en stor kostnad i form av juridiskt bistånd.


Vi på Advokatfirman Edelhjelm har en bred och djup juridisk kompetens inom familjerätt, brottmål samt migrationsrätt. Ett juridiskt ombud har möjlighet att ansöka om förhandsbesked hos domstolen för att få veta om du som klient beviljas rättshjälp eller inte. Det tredje och sista alternativet är att du själv får stå för hela kostnaden om du varken uppfyller villkoren för rättshjälp eller har rättsskydd via din hemförsäkring.


Skilsmässan gäller från den dag domen vinner laga kraft, alltså normalt tre veckor efter domens datum, då tiden för överklagandet har gått ut. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt. Hur går man då till väga om man vill ha ensam vårdnad om ett eller flera barn och det hela går hela vägen till rätten?


Först och främst måste du som förälder ansöka om ensam vårdnad. På Skatteverkets hemsida finns alla nödvändiga blanketter för detta ändamål. Se till att du skriver ut rätt blankett för ansökan.


Gemensam eller ensam vårdnad. Avtal, dom och adoption. Internationella förhållanden. Generellt om intäkter och kostnader.


Det finns inte några särskilda formulär eller blanketter för ensam vårdnad som en förälder måste fylla i för att ansöka om ensam vårdnad. Som framgått finns det två möjligheter att få ensam vårdnad – genom avtal vilket måste godkännas av socialnämnden eller genom dom från domstol. Den som har vårdnaden om ett barn har ansvar för barnets personliga förhållanden. Därmed har vårdnadshavaren rätt och skyldighet att bestämma i olika frågor som rör barnet skolgång, sjukvård och ansökan om pass m. Den förälder som anser att samarbetet kring vårdnaden om ett barn inte fungerar, trots upprepade försök, kan ansöka om ensam vårdnad.


När man ansöker om ensam vårdnad bör man kunna påvisa att ensam vårdnad är det bästa för barnet. Det är vanligt att försäkringsbolagen täcker mellan - av dina kostnader upp till ett visst maxbelopp. Tänk på att om du driver en skilsmässa och en vårdnadstvist under samma år kan det bli kostsamt om ditt rättskydd begränsar din ersättning. Jag har ensam vårdnad men undrar nu vad som händer om mitt X ansöker om gemensam vårdnad och jag vägrar. Då blir det ju en vårdnadstvist men vem betalar den?


Vi har båda lite pengar på banken men är inte rika som troll. Svar Man betalar den: gemensamt och delar på rättskostnaden. Om båda föräldrarna är överens kan man vända sig till socialtjänstens familjerättsenhet i hemkommunen och få hjälp att skriva ett avtal att endast den ena föräldern ska ha ensam vårdnad.


Detta för att dela på barnets kostnader i fråga om underhåll. Alltså ett bidrag till att som rör kläder, mat, schampo, läkarvård och allt sådant som det kostar att ta hand om ett barn. Underhållsbidrag betalas inte ut om barnet bor lika mycket hos båda föräldrarna.


Ansöka om ensam vårdnad kostnad

Om ni är oense om vårdnaden. I detta fall kan det också vara bra att anlita en advokat. Målet är alltid gemensam vårdnad om det är till barnets.


Tingsrätten beslutar sedan utifrån barnets bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg