torsdag 26 oktober 2017

Lovsång 2017

Om lovsången blir en snuttefilt är den ett salt som förlorat all kraft. När sången är en förlängning av våra liv, vår längtan, vårt hopp är den livsfarlig, både för den ljumma tron och för de krafter som vill smula sönder vårt hopp och vår tilltro till Guds löften. Temat idag enligt kyrkoåret är Lovsång. Jag läser Bibelord för dig.


Du kan läsa dem även här. Jag kommer också att tipsa dig om några.

En helg fylld av inspiration och utrustning för sångare, musiker, lovsångsledare, dansare, pastorer, präster, församlingsledare och dig som vill fördjupa förståelsen av tillbedjan. Ledd av Anden - Mer frihet, mer mo mer liv. Fokus: Lovsång är ett undervisningsmaterial som riktar sig till dig som är ung eller nybörjare och som är nyfiken på just lovsång. Här får du många praktiska tips och idéer på hur du kan börja eller fortsätta leda lovsång i ditt sammanhang. Innehållet är enkelt att förstå och lätt att använda.


Lova Herren min själ - Vi hyllar Jesus - Guds källa har vatten till fyllest - O Gud du är underbar - To the King - Jesus, vän för. Lovsång kan även vara en form av bön för att hylla och uttrycka sin kärlek till Gud. Inom kristendomen har lovsång använts under hela dess ti även om formerna har växlat under årtusendena.

Lovsång kallas också den modernare gudstjänstmusik som kommit att komplettera de traditionella psalmerna och läsarsångerna. Hope upp och fick oss att älska låtar som ”With His Love” och ”Armor Of God”. Nu har duon – bestående av det gifta paret Joakim och Theresé Sandström – äntligen släppt nytt material igen.


Många av sångerna, till exempel Music for a while och Lovsång till kärleken, har jag framfört på hundratals konser. Låt söndagen få präglas av lovsång och tacksamhet, en lovsångsgudstjänst kort sagt! Ha absolut med kyrkokören eller åtminstone en del av den!


Under våra samlingar tar vi hjälp av kyrkoårets texter, som grund för vår bibelkontemplation. Kyrkoåret bygger på Jesu liv (vad han sa och gjorde). Stockholm på knä – bön och lovsång för stadens bästa, Sverigebönen. Stockholms missionärsskola Nådefull Gud – Om Martin Luther, Agne Nordlander 18. Måndagkvällar – en kväll – tre kurser Läs mer och anmäl dig här.


Lärjungamässa, Jan Andersson. Konferensen Lovsång är Sveriges största mötesplats för er som verkar inom musik- och gudstjänstmusik i ert sammanhang och platsen för er som vill fördjupa er förståelse av tillbedjan genom lovsång. Välkommen till LOVSÅNG 17. En fartig, uptempo sång som går att dansa till!


Lovsång utan slut är den svenska översättningen av Planetshakers Endless Praise. Så sjung, ja, sjung hans lov, som döden för dej le och hylla honom som din Kung för tid och evighet. Krön Honom, Livets Gu som över döden vann.

I tron på honom också vi nu övervinna kan. Vi sjunger nu hans lov för påsk och himmelsfär hans offerdöd nu ger oss liv, all ära är han värd. Om någon är i Kristus är han en ny skapelse.


Se, allt har blivit nytt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg