måndag 16 oktober 2017

Gifta sig i gambia

From Cash Loans To Pre Approved Credit Cards, Learn About Your Options This Holiday Season. Han är år och ska nu gifta sig för första gången. Tillsammans sitter de utanför sitt hotellrum och äter frukost. Det är redan varmt, och värre ska det bli. Naglarna är matchande målade i samma nattsvarta kulör som det nyfärgade håret.


Hon är klädd i svarta plagg och ett halsband med stora vita plastkulor bryter av.

Kläder och smycke är gåvor från hennes syster som befinner sig i Gambia. Systrarna har haft ouppklarade affärer att reda ut och det hela klarades av direkt efter att Maire. I Gambia kallas sexhandeln semesterromanser.


En del är vita äldre kvinnor som åker för att köpa sex. För femhundra kronor i veckan köper de sällskap och sex av unga gambier som måste sälja sina kroppar för att försörja sig. I december lämnade Maire Pekhonen, 7 ensamheten i Sverige för att gifta sig med Lamin Sanneh, 3 i Gambia.


Livet är kort och jag vill ha. När de väl är gifta i ett år,. Här gifter sig Maire, 7 med kärleken Lamin, 34.

Hela min familj är svenskar, men vi älskar att besöka Gambia. Folk är så hjälpsamma, generösa och trevliga. De bjuder på sig själva och får en verkligen att trivas där.


Mina föräldrar tog hit en kille från Gambia och han utbildade sig här och är nu gift med en svensk kvinna sen många år och de har även barn. Han bryr sig väldigt mycket om mig och tar hand om mig. Han ser till att jag tar mitt insulin eftersom jag har diabetes. Han lagar mat åt mig och vi har det väldigt bra tillsammans. Mellansystern Milla, är gift med gambiske Lamin, 2 och de hyr ett hus i Gambia så länge de inte har ett eget.


Att gifta bort barn vid mycket ung ålder är vanligast i Sydasien och i Afrika söder om Sahara. Men även i Mellanöstern, Nordafrika och andra delar av Asien, förekommer den här traditionen inom vissa grupper. En del flickor tvingas gifta sig långt före puberteten.


Utrikesdepartementet har information om vilka ambassader och konsulat som utför vigslar. Hos Svenska kyrkan finns information om var det går att gifta sig enligt Svenska kyrkans ordning i utlandet. Kom ihåg att ta med hindersprövningen och vigselintyget från Skatteverket. Gifta sig utomlands i Senegal.


Här finns för närvarande ingen lokal information. Grundläggande information som gäller för alla länder hittar du via länken här nedanför. Kontakta ambassaden för information om eventuella lokala villkor.


Länk till ambassaden hittar du längst ned på sidan.

En annan sak som jag vill tipsa dig om är dels försörjningen, att diskutera det innan din blivande fru eventuellt flyttar hit, för det är inte helt ovanligt att män försörjer sina fruar i Gambia när man är gifta och många kvinnor förväntar sig att bli försörjda av sina män när de kommer hit, däremot om de förstår. Två svenska medborgare som planerat att gifta sig utanför Sveriges gränser har två alternativ att välja mellan: att gifta sig enligt svensk lag eller enligt utländsk lag. De två olika sätten erkänns båda i Sverige efter hemkomsten. Dock endast om det aktuella landets lokala myndighet auktoriserat vigselförättaren.


För den som tidigare varit gift krävs bestyrkt kopia av lagakraftvunnen äktenskapsskillnadsdom, i det fall skilsmässan inte är registrerad i Sverige. Det av ambassaden utfärdade intyget skall översättas till thailändska och legaliseras hos Utrikesministeriet i Bangkok (se nedan). I vissa delstater i USA får man inte gifta sig om man har aids, så man behöver ha intyg på att man är fri från det för att överhuvudtaget få gifta sig.


Alltså, det finns så många regler så man anar inte vad de hittar på, säger Ingegerd Widell, verksamhetsutvecklare på Skatteverket. Allt fler svenskar väljer att gifta sig utomlands. Många brudpar drömmer om att göra sin bröllopsdag unik. För dig som vill börja äktenskapet med äventyr är Afrika en spännande kontinent att gifta sig på.


Krass kärleksjakt i Gambia. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Islam rättfärdigar polygami. En man får gifta sig med upp till fyra hustrur. Enligt svensk lag finns följande hinder mot att få gifta sig : Ålder – om någon av er är under år får ni inte gifta er.


Släktskap – om ni är nära släkt får ni inte gifta er med varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg