tisdag 17 oktober 2017

Glidskydd stege hängränna

Köp din Stege hos oss. Lantbruk och Skogsbruk! Skapa trivsel i ditt hem. Brett sortiment för uppvärmning. Plannjas sortiment passar alla Tak.

Fast glidskydd för väggstege vid takfot som passar alla takprofiler. Undviker att din stege glider åt sidan eller tippar. Glidskyddet är varmgalvat med pulverlack. Vid branta tak (gt;55°) kan dock den lösa markstegens översta stegpinne hänga på ett glidskydd som är monterat direkt på eller under takstegen.


De flesta av dessa olyckor beror på att stegen inte står stadigt och tippar eller glider iväg. Var försiktig när du jobbar med huset och skaffa ett glidskydd som förankrar stegen vid fasaden. Skall användas där anliggande stege till tak används.

Tillverkade i varmförzinkat stål. Monteras på hängränna. OBS Får ej användas vid prpffesionellt bruk. Kroken kan även monteras på taksarg eller direkt på taket när hängränna saknas.


Kroken kan kompletteras med en fästskena som passar till flesta av våra infästningar. Stegen är godkända att användas då fasadhöjden ej överstiger meter. Takplåten skall vara minst mm stålplåt eller mm aluminiumplåt.


Takstegen passar alla vanliga typer av takprofiler. Stegen lagerhålles komplett med skruv i varmförzinkat, rött och svart. Stegen kan monteras rakt över varandra eller i zick-zack mönster. Alla våra glidskydd är godkända så om ni har fått uppbackning av sotaren så kan ni känna er trygga med våra produkter.


Smidig beställning av glidskydd. Vi vet att välja rätt glidskydd kan vara en snårig djungel. För smidig beställning så behöver du därför bara följa stegen i vår konfigurator.


Först och främst är det viktigt att se till så att man har en bra stege och ett glidskydd. Funkar det inte att sätta ett godkänt glidskydd så försök fästa detta t.

Stag kan funka som glidskydd om dessa monteras på ett säkert sätt. Rent tekniskt kan det vara så att någon kommer med en helt ny idé för glidskydd till hängränna som funkar bra. Men vi löser det nu genom att sätta maxvikten till 1kilo. Det kravet gäller också glidskyddets infästning vilket betyder att även hängrännan ska klara 1kilo, säger PeO Axelsson. Stort urval av stegar.


Måste finnas då lös stege används för tillträde till tak. Förhindrar att stegen glider i. Ett par glidskydd ingår i paketet. Svart och tegelröd färg är standardfärger med kort leveranstid.


Passa in glidskyddet så den lösa stegen vilar mot hängrännan eller takfoten. Har fått påpekande av sotaren att vi saknar glidskydd för stege. När jag kollar runt i byggvarubutikerna så hittar jag en massa varianter för infästning i läkten under takpannorna.


Eftersom vi har papptak undrar jag nu om jag ska använda samma skydd eller om det finns speciella just för papptak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg