onsdag 21 september 2016

Fördelar med att vara särbo

Man vill helt enkelt fortsätta att göra sin grej, men ändå vara ihop med någon. Hon har också mött par som har gått skilda vägar men sedan blivit tillsammans igen, och då valt att i stället vara särbos för att undvika att hamna i samma fällor en gång till. En förutsättning för att förhållandet ska fungera är att båda vill vara särbo. Maria Farm ser dock en tendens att män kan vara mer frihetstörstande än kvinnor.


Ibland går kvinnorna med på att vara särbo för mannens skull.

En tanke är att vara särbo skulle kunna lösa många problem. Så nu behöver jag (eller kanske snarare vi) hjälp med att se fördelar och nackdelar med en sån lösning. Jag och min pojkvän kommer nog fortsätta vara särbo några år till (har varit ihop i år nu). Jag bor visserligen hos honom varannan vecka när mina barn är hos sin pappa, men jag tycker ändå det är väldigt skönt att ha en egen lägenhet att dra sig tillbaka till. Jag är i stort behov av att få vara själv emellanåt.


Att vara särbo , och ha två separata hushåll, är dessutom betydligt dyrare än att vara sambo. Att det blir någon sorts osäkerhet om vad som egentligen gäller för relationen, säger Anna Bennich Karlstedt. Att vara överens om varför man bor isär och kunna ha en dialog om det är – liksom för det mesta annat i en relation – avgörande, menar Per Naroskin.

I mitt arbete med patienter och när jag svarar på relationsfrågor i tidningar, dyker det ibland upp problem kring att leva som särbo. Oftast för att den ena egentligen vill bo ihop. Det PROBLEMATISKA med att bo ihop brukar ju inte vara att sova ihop, det brukar väl vara vardagslivet man inte fixar.


Jag kan inte se någon som helst lockelse i att bo ihop med någon och har ingen lust att dela vardagsliv med en. Särbo- Bra eller dåligt? Vi dryftar i tid och otid detta med att vara eller inte vara , singel, sambo, särbo etc.


Jag tänkte för skojs skull starta en sån här tråd där man kan få säga ur sitt hjärta vad man egentligen tycker är väldigt skönt med att vara singel! Jag tycker det är så skönt att ingen säger åt mig vad jag ska göra. Vår tanke var från början att flytta ihop, men det blev aldrig så.


Vi är ju så många, hela sex personer. Dessutom insåg både Martin och jag tidigt att våra barn behövde oss och egentiden med oss, säger Paulina. Det finns mängder av fördelar med att leva som vi gör, säger han.


Allt du behöver veta om medlemskapet, intjäning, inlösen av poäng, privilegier samt fördelar med att vara medlem av Saga Club. Oljefyllda elradiatorer - topp fördelar med elvärme. Snabb reaktionsförmåga.


Fördelar med elvärme - finns det sådana?

Ta tillvara fri värme. Ett äktenskapsförord kan med andra ord inte användas för att bestämma vad som ska göras med arvet efter en makes dödsfall. Ibland kan det vara omöjligt att komma överens med ett bonusbarn hur mycket man än försöker. Det kan handla om något så enkelt som personkemi, som gör det så svårt att fungera ihop.


Acceptera vad du känner och försök låta det vara okej. Man behöver inte älska alla, men det är viktigt att vara schysst. Vilka fördelar är det med att vara särbo ist för att vara sambo?


Det första att komma ihåg är att sambos inte får samma rätt- och. Något många redan har insett och därför delar boende med en kompis, syskon eller bor i kollektiv. Det är både ensamt och dyrt för den enskilde. Så det där med särbo är inget nytt påhitt precis.


En fördel är att man inte så lätt irriteras på varandra. En sak som jag inte kan förstå i Malells kommentarer är det synbbara ointresset för sex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg