måndag 12 september 2016

Emotionellt fokuserad parterapi uppsala

Jag erbjuder evidensbaserad emotionell fokuserad parterapi (EFT) och psykoterapi centralt i Stockholm. Min verksamhet är helt inriktad på emotionellt fokuserad terapi (EFT). Välkommen att kontakta mig om du har frågor eller vill boka.


Problem i en relation. Parterapi och individuell terapi. Psykoterapi med terapeut i Uppsala. Temakurserna beröra olika teman eller speciella tillämpningsområden i EFT. Behörigheten brukar vara en EFT-grundkurs, men inte alltid.


Hur hänger romantisk kärlek ihop med anknytningsteorin? Emotionellt fokuserad parterapi som utgår från en tydlig vetenskaplig syn på kärlek ger svar på dessa frågor. Modellen ger även terapeuter en karta över kärlekens landskap där destinationen är ett tryggt och varaktigt band som vårdas av emotionell närvaro. En parterapi utifrån emotionellt fokuserad terapi tar vanligtvis till gånger.


Emotionellt fokuserad parterapi uppsala

Forskningen visar att av de par som gått i emotionellt fokuserad parterapi förbättrar sin relation avsevärt. Första avsnittet kring vad kärlek är. Synsättet som speglar svaret på frågan är emotionellt fokuserad terapi (EFT). Vi går in och svarar på ”Vad kärlek är” med hjälp av anknytningsteorin och EFT. Förhoppningsvis kan vi hjälpa terapeuter som jobbar med parterapi att fokusera deras arbete.


Den ser känslor som centralt viktiga i upplevelsen av självet, både som adaptivt och maladaptivt fungerande, och i terapeutisk förändring. Man jobbar utifrån det som kallas samspelsmönstret, som handlar om att man förväntar sig vissa saker av sin partner och sen reagerar på olika sätt när exempelvis närheten, omtanken eller förståelsen uteblir. Andra former och inriktningar av parterapi är bl. EFT), integrativ beteendeterapi för par (IBCT), och kognitiv beteendeterapi för par. EFT fokuserar på förståelse av varandras känslor och att förstärka en ”vi-känsla”.


EMOTIONELLT FOKUSERAD TERAPI FÖR PAR – METODEN EFT är en evidensbasera systematiserad och manualiserad korttidsterapi utvecklad av Dr Sue Johnson i Kanada. Metoden har som mål att genom terapeutens relationsskapande, förhållningssätt och interventioner, minska stress och ångest i den vuxna kärleksrelationen. Då kan parterapi hjälpa er att hitta tillbaka. Idag vet vi att vår kärleksrelation påverkar vår fysiska, psykiska och emotionella hälsa och att trygg samhörighet med vår partner ger personlig styrka och ökad förmåga till såväl självständighet som omvårdnad. Att rå om relationen är därför en god investering.


Din sökning på emotionellt fokuserad parterapi gav företag och du har nått slutet av. Det är ändå en parterapi som är dåligt representerad i Sverige. Den som har läst i den här bloggen förut vet att emotionellt fokuserad parterapi är en parterapi som finns i Stockholm. Jag har arbetat med parterapi i över tio år i England (där jag tog min Master of Arts i Relationship Therapy) och i Stockholm. Genom att öka medvetenheten om sina egna och sin partners beteenden, känslor och behov blir det lättare att förstå och bryta negativa samspelsmönster och skapa nya positiva mönster.


Emotionellt fokuserad parterapi uppsala

Metoden har ett känslomässigt fokus och syftar till att skapa trygga känslomässiga band i parrelationen. Jenny Ahlner arbetar med parterapi utifrån EFT, emotionellt fokuserad parterapi , en metod som har starkt vetenskapligt stöd. Fokus ligger först på att få syn på och förstå det känslomässiga mönstret som lett till att paret hamnat i en låsning, och sedan hitta de djupare känslomässiga behoven som finns bakom låsningen.


Tillsammans arbetar vi för att identifiera negativa mönster i relationen av konflikt och distans och arbetar sedan mot att öka närhet, förståelse och tillit i relationen. Här kan du läsa mera om hur det är att gå i emotionellt fokuserad parterapi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg