fredag 23 september 2016

Handläggningstid bouppteckning 2016

Hur lång tid tar det att få bouppteckningen registrerad? Skatteverkets handläggningstid är för närvarande mellan fyra och fem veckor. Registrerad bouppteckning behövs ofta för att banker ska tillåta uttag från den avlidna personens konto eller era gemensamma konton. En bouppteckning kan göras privat eller med hjälp av en begravningsbyrå eller jurist. För att se den senaste informationen, klicka här.


På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Finns inga tillgångar men mycket skulder krävs vanligtvis bouppteckning för att fordringsägarna skall få en uppfattning om boet. Bouppteckning skall vanligtvis upprättas och inges för registrering hos skatteverket. Längre handläggningstider. Vi har just nu längre handläggningstider än normalt. Det beror på en ökning av antal ärenden som kommer in till oss.


Under jul- och nyårsveckorna kommer handläggningstiderna att öka med ytterligare några dagar. Efter helgerna gör vi olika insatser för att korta ner handläggningstiderna. Skatteförvaltningen på ansökan inom samma tid med hänsyn till boets art eller av någon annan särskild orsak förlänger tiden.

Handläggningstiden brukar vara mellan 1-veckor beroende på helger och semesterledigheter på myndigheten. Rättsfall: handläggningstid på elva år inte oskäligt lång. Ansökan ska vara skriftlig. Därefter dröjde det ytterligare två år till. Lagregleringarna kring bouppteckning och fördelning av arv finns i Ärvdabalken vilken du hittar här.


Det stämmer som du skriver att tillgångarna ska fördelas proportionerligt efter att begravning och eventuella bouppteckningskostnader betalats. Det första som måste klargöras är dock att dödsboet är en egen juridiks person. Kostnaden för en bouppteckning varierar mycket beroende på hur omfattande arbetet är. Alla som är dödsbodelägare, och eftersom du nu är dotter till din pappa i det här fallet. Skall du antecknas in i bouppteckningen som en av dödsbodelägarna, samt kallas till ett bouppteckningsmöte, och där alla skall ha rätt att närvara samt läsa igenom bouppteckningen , och även skriva på att dem godkänna denna.


På webben kan man läsa om hur FK verkligen tagit tag i sina långa handläggningstider och att problemen nu ska vara lösta, dvs handläggningstiden enligt deras egen uppgift max dagar. Vad tror dem att man ska leva av i tre månader? Ringa och tjata verkar fungera. När ni gör bouppteckningen hos oss kallar vi till ett telefon- eller videomöte. Vår videofunktion gör det möjligt att ha förrättningsmötet på distans - ett bra alternativ om dödsbodelägarna bor på olika orter.


Tyvärr har vi i nuläget långa handläggningstider , i genomsnitt åtta månader. Du går inte miste om några pengar på grund av våra handläggningstider. Om du har rätt till ersättning så får du pengarna i efterskott när vi har fattat beslut i ditt ärende.

I regel har vi snabb handläggningstid och bra priser. Låt mig sköta hela processen från bouppteckning till arvskifte så att arvet kan betalas ut så snabbt som möjligt. Jag har lång erfarenhet av boutredningar och garanterar ett korrekt och noggrant arbete, där jag med goda råd vägleder er under handläggningen. Den som är skyldig att lämna in bouppteckningen får då en uppmaning att skicka in handlingarna inom ett visst datum.


Vi fick bouppteckningen godkänd i princip med vändande post med motiveringen att vi hade köpare till huset men det var under förutsättning att köpekontraktet undertecknades innan årsskiftet och bouppteckningen skrev vi och skickade in den 15:e december. När bouppteckningen har registrerats så ska ni göra ett arvsskifte, dvs komma överens om hur tillgångarna ska fördelas mellan arvtagarna. För ansökningar som kommer in i mycket god tid före det önskade transportdatumet väntar vi normalt med att fatta dispensbeslutet tills någon eller några dagar innan transporten ska utföras. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Den behövs exempelvis för att bankkonton ska kunna avslutas och hus säljas.


Två av tre dödsbon väljer att låta en jurist göra bouppteckningen , men det kostar en rejäl slant. Du kan också göra bouppteckningen själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg