måndag 19 september 2016

Actionfilmer från 80talet

Dirty Harry -stjärnan spenderade 80-talet genom att medverka i actionfilmer som Plötslig Impact (Firefox), City Heat och The Dead Pool, vilket bevisar att även i 50-års åldern hade han fortfarande vad det krävdes för att få våra hjärtan att slå. Top Gun har fått kritik för brister i trovärdighet, men inte desto mindre är detta en adrenalinfylld historia i skön tidsdräkt från 80-talet. Actionfilm, även enbart kallat action, är en filmgenre som i allmänhet handlar om en eller flera hjältar som ska rädda några utsatta från fara eller förhindra att en fara sker, vilket kan variera i skala allt från den närmaste familjen till hela universum. Filmbladet är en svensk sajt med fokus på filmer och serier. Den filmen såg jag förresten någon gång på 80-talet på en båtfärja på väg till Polen, dubbad till tyska och med polsk textning.


Tage: Vi har legat på flera poddplattformar i snart år och har fått ett mycket trevligt mottagande, antalet lyssningar och interaktioner från lyssnarna har stigit hela tiden.

Filmerna hade han smugglat in i landet – övervägande amerikanska actionfilmer där Chuck Norris, Sylvester Stallone och Jean-Claude Van Damme räddade den fria världen från ondskefulla skurkar eller med sin företagsamhet och vilja visade att ingen förtryckande ideologi kunde stoppa individen från att förverkliga sina drömmar. Känns som att man är för ung för att kunna vara med och diskutera det här på samma sätt som ni gamlingar. Just nu är jag skitsugen på att se en stilistisk actionfilm, men har ingen jag inte redan sett till hands, trots min ganska stora DVD samling. Här kommer ett urval av några matfavoriter från 80-talet som verkar försvunnit från de svenska matborden – men som vi fullkomligt älskar! Guacamole toppat med räkor serverat i avokadoskalet.


En förrätt som aldrig kan bli fel. Supersvårt: Känner du igen filmer från 80-talet bara från en bild? Du har säkert sett många av dem,.

Nu har vi kommit till den andra artikeln i min serie om tonårsfilmer från 80-talet. Nja, den är nog mest en familjefilm, men passar även ungdomar i de yngre tonåren. Varmkorvar från The Irishman Från grunden I filmen The Irishman käkas det bland annat korv, och det fick Binging with Babish att vilja återskapa just detta. Men givetvis funkar det då inte med köpebröd och köpekorv utan här ska allt göras från grunden. Det finns egentligen bara en person som förtjänar epitetet mannen som gav 80-talet ett ansikte.


Du ser han bild här till vänster och du vet precis vad jag snackar om. Han som varit med i 80-talets alla actionfilmer , utan undantag. När man snackar 80-tal är det många namn som hamnar på bordet. De största låtarna från 80-talet. Har du frågor om Radio?


Vill du ha hjälp att kunna lyssna? Vi har listat de vanligaste frågorna och hittar du inte. Du får mycket musik dygnet runt. Vi har tagit reda på vilka rätter som var populärast – år för år – under 80-talet.


STENAITER från 80-talet has 6members. Vi som seglade på haven med Stena Line under glada 80-talet. Saker jag lärt mig från actionfilmer Postad på SkrattNet för länge sedan Det spelar ingen roll vad jag har för problem, ty det är någon annans fel att jag har just detta problem och det bästa jag kan göra nu är att hitta den personen och döda honom med mina bara händer.

Om det finns något klädesplagg som mer än något annat symboliserar 80-talet är det nog de färgglada Bagheera-overallerna. Den syntes i såväl filmer som träningsprogram på tv. Välkommen till ”Min generation”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg