fredag 16 september 2016

Egenmäktigt förfarande teater

Exklusivt eftersamtal erbjuds efter utvalda föreställningar. Ester Nilsson är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask.


Ett rödvinsrelationsdrama att skrocka till. Några år senare skrevs den om för teaterscenen. Vi baserar i huvudsak våra nyheter på pressmeddelanden.

Vi är alltså ingen teater och har inga föreställningar eller biljettförsäljning. Påföljden är böter eller fängelse i högst ett år. Grovt brott kan rendera fängelse i lägst sex månader och högst fyra år.


I Brottsbalkens kapitel regleras stöl rån och andra tillgreppsbrott. Teater Brunnsgatan Fyra har alltid varit skådespelarnas scen. Allan Edwall spelade Dostojevskij, Johannes Brost spelade Allan Edwalls roman “Limpan“ i dramatisering av Martina Montelius – och nu har Montelius skrivit en ny monolog: “Föddhora“, med Lo Kauppi i rollen. Publik: Du som tror på teaterns magiska kraft.


Upplev därför: En gripande och tankeväckande historia.

Idag är Scalateatern mycket mer än en teater. Jag godkänner att Maximteatern lagrar ovanstående uppgifter för att kunna skicka ut information om våra föreställningar och erbjudanden. Men så bygger också regissören Eva Dahlman sin uppsättning på Karin Parrot Jonzons strålande bearbetning och manus från Uppsala. Lilla Teaterns långa historia i korthet. Sitt namn fick teatern av sin första hemvist, en liten salong med 1sittplatser i Handelsgillets hus vid Kaserngatan i Helsingfors.


Under Tengströms tid präglades Lillans repertoar komedier och revyer. Boken ges ut av Natur och Kultur och kan köps på Adlibris och Bokus. Både boken och pjäsen visar på hur irrationella våra känslor är, hur vi ror i motvind och kämpar mot väderkvarnar, hur det sista som dör är hoppet. I huvudrollerna som Ester och Hugo ses Linda Zilliacus och Johan Fagerud för regin svarar Ann-Luise Bertell. Mer teater att vänta under kommande spelår på Helsingborgs stadsteater.


Från och med i höst blir det fler speldagar på Helsingborgs stadsteater. Hon har koll, hon vet vad hon vill och hon tränar målmedvetet för nästa maratonlopp. Egenmäktigt Förfarande. När hon möter konstnären Hugo Rask och blir förförd av honom, drabbas hon av en förälskelse som får henne att tappa fotfästet.


Välkommen på pressvisning september klockan 11. Det är Uppsala stadsteater som ska sätta upp relationsdramat som teaterpjäs. Det blir säkert intressant!


Varmt välkommen till Uppsala stadsteater.

Vi ger ca 5föreställningar om året – här finns upplevelser för alla. Ester älskar inte Hugo, hon är besatt av honom, och det är två vitt skilda tillstånd. Vill du läsa en bok om kärlek, riktig kärlek, finns det många andra fantastiska böcker att läsa. Lena Andersson är en svensk författare och journalist som tidigare gett ut fyra romaner.


När den här boken fick Augustpriset var det första gången jag la märke till den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg