fredag 9 september 2016

Bästa sättet att lära sig språk

När jag berättade för Matthew hur jag kämpar för att bara lära mig ett enda främmande språk , delade han med sig av följande knep för att lära sig vilket språk som helst. Så om du tror att du aldrig kan bli flerspråkig, lyssna och lär ! Han bloggar om sina språkinlärningsutmaningar på FluentIn3months. Language Hacking Guide”.


Marianne Gullbergs forskning visar att hjärnan reagerar som om något är fel när en person pratar ett språk men använder gester som normalt sätt är vanliga i ett annat språk. Enligt forskarna visar det hur viktigt det är att även lära sig gester när man lär sig ett nytt språk för att få med hela ”språkkulturen”. Använd språket från dag ett. Det bästa sättet för att ta sig förbi de där första svåra stegen är att använda språket så mycket du kan, så snart du kan. Detta är mer angeläget om du lär dig i ett land där bara det språket talas eftersom att du inte kommer att bli förstådd annars.


Appar kan man definitivt lägga till som ett kul sätt att lära sig ett språk. Jag är dock övertygad att det bästa sättet att lära dig ett språk är att studera det på plats i landet där det talas. Då får du öva timmar om dygnet och får också en större förståelse för den kultur som hänger samman med språket. Nej, barn lär sig språk mer eller mindre omedvetet.


Det är utan tvekan det bästa sättet att lära sig något, vilket i sig är provokativt för oss vuxna som tror på skola, pedagogik och medveten, förnuftsgrundad inlärning. Enklaste sättet att lära sig ett språk är att inte ha en tanke på själva språket , utan bara på att få sin. När hon själv reser till ett land utgår hon från en klassisk fingervisning – att som minst lära sig hej, tack och hej då.


När man ska lära sig ett nytt språk behöver man inte alltid tänka att man ska bli bäst på det. Det räcker kanske att kunna använda det i väldigt grundläggande sammanhang för väldigt enkla syften. Dags att damma av din gamla skolfranska, eller är det här hösten du äntligen lär dig mer än ett enkelt hola på spanska? Vi har samlat de bästa tipsen för att lära sig ett nytt språk. Här språkcoachens fem steg till att utöka ditt ordförråd på ett smart och snabbt sättet.


Bästa sättet att lära sig språk

Placera språket nära dig. Det bästa sättet att lära sig språk tycks vara att leva livet på språket där språket lever, det vill säga att bo på ett ställe där språket talas, arbeta eller studera där, nätverka aktivt och därmed dagligen omges av språket och använda det för stort och smått. Webben är en fantastisk plats att lära sig ett nytt språk. Entusiaster som vill lära ut sitt eget språk , företag och andra har under åren skapat massor av resurser där man kan lära sig ett nytt språk. I denna kategori lyfter vi fram massor av olika språk som man kan lära sig på nätet helt gratis.


Ett språk ska inte ta flera år att lära sig , utan högst några månader när man tränar på rätt sätt. Här kommer de bästa tipsen som gör Dig. Att gå på språkskola är en beprövad teknik för att lära sig språk.


Bästa sättet att lära sig språk

Det är visserligen inte det bästa sättet att lära sig på, men det fungerar och det finns språkskolor i Sverige och utomlands som lär ut japanska. Duolingo har vävt in flera moment i sin app i syfte att få deras användare tycka att den är rolig, och därigenom ha motivationen till att exempelvis lära sig ett nytt språk istället för att spela ett spel. Appen ger användarna mycket positiv feedback allteftersom de använder den och visar att man lär sig nya saker.


M ånga av oss drömmer om att prata ett främmande språk , men avskräcks ofta av den överväldigande uppgiften att lära sig att göra det. Det kan vara en frustrerande, avskräckande och ganska tråkig process - men det är definitivt värt ansträngningen. Att prata ett annat språk ger dig många möjligheter. Det finns inget bästa sätt att lära sig ett språk eftersom alla lär sig något annat.


Men vissa metoder är mer effektiva än andra, och placera en tyngre vikt på dem kan hjälpa en elev i ett utbildningsprogram för att lyckas. Dessa inkluderar nedsänkning, som konventionella klasser och studier hemma. Vilket är det bästa sättet att lära sig ett språk på egen hand utan att besöka ett land där det språket talas?


För mej har grammatikövningar i för tidigt stadium bara satt krokben för språkinlärningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg