torsdag 15 september 2016

Bli fri från ditt medberoende

Bli fri från ditt medberoende

Medberoendeskolan håller kurser för dig som lider av medberoende och vill ta steget mot ett liv i mer frihet. Utbildningen sker via en video-onlineplattform som heter Zoom. Du kan delta från hela Sverige.


Bli fri från ditt medberoende

Ingen förkunskap behövs. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare. Boken har st läsarrecensioner.


Du hjälper bara den människan att stanna kvar i sina destruktiva vanor och beteenden. Det är samma sak på en arbetsplats, det finns massor av människor som är medberoende sin chef, arbetskompisar etc. Du är värd ett liv i frihet så mitt bästa råd till dig är att ställa krav på förändring, och mena det, inga tomma hot, eller lämna.


Bli fri från ditt medberoende

Det kan även vara så att man har förlorat någon närstående i en plötslig dö i en olyckshändelse och som vuxen utvecklar ett medberoende till andra för att man är livrädd för att förlora någon annan. Och då uppslukas man också helt av denna eller dessa människor. Hur kan vi då bli friska från ett medberoende ? Detta behöver du åter komma i kontakt med för att inse att du duger precis som du är, oavsett vad du gör eller inte gör i ditt liv. Det är inte lätt att reda ut det här på egen hand.


Jag samlar ett gäng kvinnor med egna erfarenheter av medberoende. Vi ses i en lokal på Södermalm i Stockholm, tre veckor i rad. Bli fri från ditt medberoende ger den medberoende stöd och hjälp att ta sig ur ett sådant självuppoffrande liv och i stället bli fri och ta hand om sig själv. Varje vecka har ett eget tema och denna vecka talar vi om att vara en ”reagerare”. För ett tag sedan fick jag frågan av en bloggläsare hur man konkret gör för att bli fri från sitt medberoende.


Det finns inget klockrent och rakt svar. Men jag ska ge mig i kast med att ge några tips här! Att bli fri från sina medberoendebeteenden är en process. Ann Söderlund och Sanna Lundell ger tips om vägen ur medberoende.


Man kan ofta känna igen sig i flera mönster eller karaktärsdrag. Ta till dig det du känner stämmer in på dig. Därför att det psykiska ohälsotillståndet är skapat av yttre faktorer. Få hjälp att bli fri från överlevnadstillståndet. Se vilka mänskliga behov vi förnekar oss för att skydda oss från att bli svikna och avvisade.


Hitta tilliten till livet. Facing Codependency - What it is. How it Sabotages Our Lives - Pia Mellody. Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över miljoner böcker hos våra underleverantörer. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.


Familjer och missbruk – Om glömda barn och glömda föräldrar”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg