måndag 26 september 2016

Dyrt att äta på island

Boka online, betala på hotellet. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Spara upp till på Hotell.

Missa inte chansen, boka nu! Dyrt på Island – men fler turister ändå. Trots att priserna har ökat, och Island blivit dyrare att besöka, så är intresset för att resa till landet större än på länge. Läst en hel del på forum och många skriver att priserna är outhärdliga!


Dyrt är jag inställd på , men hur dyrt är det egentligen? Ge gärna tips på prisvärt eller vad vi borde undvika. Hur dyrt är det egentligen på Island ? Man närmar sig Island med tillförsikt.

Särskilt om man har tre tonåringar i bagaget. Vi har länsat våra fickor och plånböcker på kvitton och nagelfarit våra kontoutdrag och har nu svaret. Så här dyrt är det på Island ! Hyr bil gör du enklast på flygplatsen, att förboka rekommenderas. Ofta kan det skilja mycket mellan olika uthyrare så lägg lite tid på research innan du bokar. Här hemma pratar vi om att eventuellt åka till Island runt september någon gång, och troligtvis blir det i så fall något liknande den resan ni gjorde.


Det är dyrt att äta på restaurang på Island. Isländsk korv består till större delen av lammkött och är så god att den skapar begär i kroppen. Korv med bröd är det billigaste du kan äta på Island och när man har förköpt sig på stickade vantar, ullfiltar med lunnefåglar på och andra souvenirer, smakar korven extra bra. Island är ett av de allra trendriktigaste resmålen och väldigt många planerar resor dit.


Här är lista på saker du bör veta om inför ett besök på ön: 1. En huvudrätt på krogen kostar minst 4kronor och en smörgås på kafé kan gå på 150. Priset för att hyra en bil i Island (t. ex. Volkswagen Golf eller Toyota Corolla) är 300SEK (020ISK).


Om du föredrar taxi, kom ihåg att priset på en taxi i Island beror på flera faktorer. Taxi startpris handlar oSEK (6ISK). För km rida i Island du måste betala oSEK (3ISK).


Att övernatta på hotell och att gå på restaurang var däremot något billigare på Island än i Sverige - där priserna på Island var procent över snittet och i Sverige procent över snittet.

Gratis bokning, fantastiska priser. Många som reser till Reykjavik gör det för att upptäcka resten av Island , det här sagolika landet som bjuder på så storslagna upplevelser. Läs riktiga recensioner - boka nu! Om du planerar att resa runt, missa inte vår bokningssida.


Där kan du hitta utflykter, guidade turer, biljetter och mycket mera. Alltid med lägsta pris-garanti. Pizza, hamburgare och liknande är ju lite billigare. Exempel: På Island , som har prisnivån 13 är varorna i jämförelsen alltså 3procent dyrare än i Sverige. Indexet bygger på att priserna för typiska turistvaror jämförs i de olika länderna.


Allt från brö frukt, öl och vin till film, toapapper och middag på restaurang ingår i jämförelsen. Sammanlagt olika varor. Om man betalar på plats tillkommer denna skatt på priset.


Fiji har Fijidollar och är cirka fyra kronor för en dollar. Här går också att äta mer prisvärt på lokala restauranger. Mat på Fiji delas även in i två kategorier, lokal och importerad mat. Om man inte vill köra själv finns alltid möjligheten att delta på arrangerade utflykter med buss. Att Schweiz är ett dyrt land får man ofta höra, och det stämmer ju att det inte är speciellt billigt.


Men är det verkligen så dyrt som folk säger? Eftersom många undrar över priserna har vi bestämt att presentera några exempel på priser idag. Tänker mest på boende, mat och dryck, bussbiljetter, Jag hade tänkt att försöka göra ett besök i Reykjavik och Akureyri nästa år, då på sommaren. En vecka med tonårsdotter i New York. Hur illa kan det egentligen sluta, undrar man ju lite oroligt innan avresa.


Och New York ÄR helt klart en dyr sta samtidigt som dollarn är rekordhög. Här varierar det förstås ganska stort. Vi hamnade på ett ställe där de hade små-rätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg