måndag 19 september 2016

Presentera sig själv på ett roligt sätt

Vilket underbart sätt att presentera sig själv på. Jag börjar genast fundera på vad som skulle kunna läggas i min väska, eller jag kanske snarare skulle ha en. Det upplevs av många som skrämmande och obehagligt att lämna gruppen för att ställa sig utanför gruppen coh dessutom förväntas föreläsa på ett intressant sätt.


Med några enkla hållpunkter och den träning som jag själv använder när jag föreläser, kan du också presentera säkrare och lugnare nästa gång. Att presentera sig själv Fredrik Abrahamsson.

Ett par tips inför jobbintervju. Så får du någon att gilla dig på tre minuter,. Vi är många som varit på en anställningsintervju och inledningsvis fått frågan ”Berätta lite kort om dig själv ”, ”Berätta vem du är” eller liknande.


TRR har listat några saker som kan hjälpa dig till en bra presentation av dig själv. Du får inte sätta dig på din gamla stol. Den som blir utan stol ställer nästa fråga.


Du som moderator börjar själv med att ställa första frågan, exempel Alla som gillar ärtsoppa och så reser de sig upp och byter stol med varandra 3. Uppmana den som inte hittat någon stol att ställa nästa fråga på samma sätt.

Vad är bästa sättet att presentera mig på ? När jag arbetar med internationella projekt inom eTwinning så har jag använt mig av voki som är ett roligt , utmanande och lärorikt sätt att presentera sig själv på. Avslutningsvis sammanfattar jag på ett kortfattat och positivt sätt. Bjud på dig själv , le och dela med dig av något personligt. Sträck på dig, andas ner i magen och våga tro på dig själv.


Det är roligt - Lycka till! Artikel om Göran Persson som föreläsare om härskartekniker. Glöm inte att sätta på mobilen när vi är färdiga!


Du vinner två saker på detta, de flesta kontrollerar att mobilen är avstängd så att inte presentationen avbryts. Genom att inte peka finger åt de som glömt stänga mobilen förmedlar du budskapet på ett positivt sätt. Samla på roliga historier, artiklar och händelser. Se till att få en balans i Aristoteles triangel (ethos = förtroende), (logos=förnuft), (pathos=känsla).


Det betyder att du ska ha tänkt igenom hur du ska skapa förtroende (ethos) för ditt budskap och din tes. Hur du ska presentera din tes på ett logiskt sätt (logos), med bra argument och en röd tråd. Var på ett bröllop där toastmastern var vår flygkapten. Han tog på sig hatt och solglasögon när han reste sig upp, samt hade en elektronisk signal för att påkalla uppmärksamheten.


Han började med att hälsa alla välkomna till denna kärleksresa med okänd destination.

Ett annat sätt att förstå hur man skriver en bra presentation av sig själv är att testa sig fram. Du kan gå in på dejtingsajter och kolla runt på profiler och se vilka du blir sugen på att kontakta, dem har troligen gjort något rätt i sin profil. Någon börjar tävlingen med att presentera sig själv genom att göra olika gester och rimma sitt namn, till exempel ”Jag heter Inger Finger” eller ”Snälla Pelle”.


En bra rubrik får den andre att fantisera om sig själv i ditt liv. För att skriva en bra rubrik till din dejtingpresentation är det viktigt att den inte bara handlar om dig själv , utan om något som gör att din blivande dejt kan se sig själv i bilden du målar upp. Ett mycket enkelt sätt att skapa en sida om sig själv Zerply är en liknande tjänst som About. Här finns olika mallar att nyttja för att få sidan att passa dig på bästa sätt. Jag är ganska säker på att du på din Rotarylunch plötsligt bara behöver en eller två bilder, om alls någon, istället för 7-stycken.


Använd dig själv som förmedlare - ta med ditt engagemang, bestäm dig för vad du vill få ut av presentationen och håll fokus. Många arbetsgivare lägger ned mycket tid att lära sig hur olika personligheter fungerar tillsammans och till att analysera vad som saknas bland de redan anställda. Du bör därför presentera din personlighet på ett sätt som kan intressera en arbetsgivare som är ute efter någon som är precis som du. Om du vill hålla på längre: lägg in någon form av stimulans så att publiken piggnar till.


Har du ett starkt intresse för det du ska prata om? Om du har en passion för ämnet så kommer det att lysa igenom och vara förtroendeskapande. Om inte, så kan du försöka intala dig själv att du ska presentera något viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg